Parques Reunidos overweegt investeringen in China

Parques Reunidos lijkt de volgende pretparkgroep te zijn die de stap richting de Chinese markt wil zetten, na onder andere Six Flags en Seaworld. Vooral die laatste aankondigingen deden bij Parques Reunidos een belletje rinkelen dat de Chinese markt wel eens een heel interessante toekomst tegemoet gaat.

 

Onlangs werd bevestigd dat Parques Reunidos een eerste samenwerking aan zal gaan met een Chinese groep om nieuwe parken en entertainment centers te bouwen. Deze groep zou de Harves Century Group zijn, een van de grootste spelers op de Chinese vastgoedmarkt.

In eerste instantie zal Parques Reunidos helpen bij het uitwerken van de ideeën gaande van de thematisatie, bouw en aankoop van de gepaste attracties, tot het effectief uitbaten van de toekomstige parken.

Parques Reunidos is nu al een van de grootste spelers wereldwijd. In Belgie behoort Bobbejaanland tot de groep, andere Europese parken die in de Parques Reunidos portefeuille zitten zijn Slagharen in Nederland, het Duitse Movie Park Germany en Mirabilandia in Italië.
In de Verenigde Staten vallen onder andere Kennywood en Lake Compounce onder de Parques groep.

Elders in de wereld gaan trouwens de geruchten als zou Parques Reunidos ook investeren in het nieuwe Bollywood Park en Motiongate Park, beiden in Dubai gevestigd.

 

Wordt in ieder geval vervolgd!!

 

Bron: Newsplusnotes