Nieuwe eigenaar voor Ligthwater Valley

Het Britse pretpark Lightwater Valley, voornamelijk bekend om de achtbaan The Ultimate, stond sinds korte tijd te koop. Nu heeft het park een nieuwe eigenaar gevonden.

 

De pretparkfans onder ons kennen ongetwijfeld het Britse pretpark Lightwater Valley (North Yorkshire). Bij het horen van deze naam denken de meeste uiteraard onmiddellijk aan de achtbaan ‘The Ultimate’. De baan werd ontworpen door Country Motioneering en Tubular Engineering (track) in 1991. Destijds was het de langste achtbaan ter wereld. Met een tracklengte van 2268,3 m lukte dit 26 jaar lang, maar de dag van vandaag moest de baan haar record afgeven aan de 2749m lange achtbaan Steel Dragon 2000 (Nagashima Spa Land). Niettemin blijft The Ultimate een achtbaan die je als fan ooit moet gedaan hebben.

Livingstone Leisure wordt de nieuwe eigenaar van Lightwater Valley . Hoeveel de overname waard was, is nog niet vrijgegeven. De groep achter Livingstone Leisure is tevens de eigenaar van het Britse Flambards Theme Park in Cornwall en Birdland Park temidden van the Cotswolds.

Ian Cunningham , de directeur van deze groep was voordien de Britse directeur van de Spaanse groep Aspro Ocio. We kunnen dus stellen dat het geen onbekenden zijn in het pretparkwereldje.

Andere noemenswaardige attracties in Lightwater Valley zijn Raptor Attack (een indoor achtbaan), Twister (een spinning wild mouse coaster), Appolo (Starflyer) en the Eagle’s Claw (een after Burner type). Ook de allerkleinsten vinden in dit park hun gading bij attracties zoals Eagle’s Creek Farm (kinderboerderij), Lightwater Express (Treintje), The Lightwaterwheel (reuzerad) of de tientallen andere attracties.

 

Wij wensen de nieuwe eigenaars veel succes toe en hopen stiekem op nieuwe spectaculaire attracties om deze overgang te vieren.

 

Bron: Interpark