Overname aandelen Euro Disney door The Walt Disney Company afgerond

Vanochtend werd het verhandelen van aandelen van Euro Disney opgeschort omdat de termijn die voorop gesteld werd bij het overnamebod afgelopen was. Deze ochtend is alles geteld en het resultaat is bekend gemaakt.

 

Na alle tellingen kwam The Walt Disney Company (TWDC) deze ochtend op 97,08%. Ruimschoots over het benodigde 95% om alle andere aandelen verplicht over te nemen. Nu volgt hoogstwaarschijnlijk de aanvraag van TWDC aan de Franse overheid om alle andere aandelen over te nemen en vervolgens gaat Euro Disney van de beurs. Hierdoor wordt het een volwaardig onderdeel van TWDC. Dit kan ervoor zorgen dat investeringen in ons Europese park heel wat makkelijker kunnen gebeuren want zo hoeven de Franse banken hun goedkeuring niet meer te geven. Wat dit verder zal opleveren voor ons park komen we hopelijk snel te weten!