Nieuwe eigenaars voor Zoo Veldhoven kunnen overname niet betalen

Zoo Veldhoven is een bescheiden dierenparkje gelegen in Nederland, vlakbij Eindhoven. Het park ontstond als Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. Maar na een faillissement werd het overgenomen en heropend als Zoo Veldhoven in 2013. De Themeparkfreaks bezochten vorig jaar dit leuke dierenpark. Naast papegaaien vind je er ook diverse soorten zang- en roofvogels, maar ook grotere dieren zoals zebra’s, ringstaartmaki’s, capibara’s, alpaca’s en vele andere soorten.

 

Vorig jaar leek het er nog op dat Zoo Veldhoven een nieuwe eigenaar zou krijgen. Angelo Devolder en Julie Debaere, twee ambitieuze personen afkomstig uit België, toonden enorme interesse in het park. Omdat de huidige eigenaar, Richard Loomans, beide personen kende vanuit de vogelwereld, leek het hem een goed idee om de deal met hen aan te gaan. Ze waren immers gepassioneerd door vogels en andere dieren en wilden de dierentuin grondig moderniseren.  Helaas bleek het duo toch niet kapitaalkrachtig genoeg te zijn om het park over te nemen.

Richard Loomans blijft dus eigenaar van het park. Of er onderhandelingen met nieuwe mogelijke kopers aan de gang zijn, is niet bekend.

Wil je dit parkje ook eens gaan ontdekken, bekijk dan zeker ook eens ons fotoalbum dat we destijds maakten tijdens ons bezoek aan Zoo Veldhoven. Het park is ideaal te combineren met parken zoals BestZoo, De Efteling, Dierenrijk Eindhoven of Dippidoe.

 

Bron: Ed