Nieuwe attractie voor Belantis

Het Duitse pretpark Belantis, gelegen nabij Leipzig, investeert regelmatig in haar park. De voorbije jaren kregen we als bezoeker enkele nieuwe attracties voorgeschoteld zoals Cobra des Amun Ra, een familiale achtbaan gebouwd door Gerstlauer. Ook voor seizoen 2017 heeft het park weer een nieuwe attractie in petto.

 

Belantis investeerde de laatste jaren in attracties gericht op het gezin. Ook dit seizoen zet het deze trend verder. Met hun nieuwe attractie, genaamd ANCA, krijgen de kinderen er een leuke attractie bij. Het gaat hier om een mini topspin, een attractie waarbij de gondel op en neer swingt tijdens de rit. De attractie “Anca” werd geïntegreerd in het Egyptische themagedeelte.

In deze mini topspin attractie is plaats voor acht kinderen per rit.
Vervolgens wordt de gondel door middel van twee steunarmen in een cirkelvormige baan de hoogte in bewogen.

Het park richt zich voornamelijk op gezinnen, maar ook voor de thrill freaks valt er hier genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld maar aan Huracan (een X95 coaster van de bouwer Gerstlauer) of Drachenritt (Bobsledcoaster). Fans van flatrides moeten ook zeker eens een ritje meepikken op Belanitus Rache (Huss Frisbee) of Götterflug (een sky roller). Bij warm weer doe je misschien liever een waterattractie, check dan zeker eens Fluch des Pharao, een wildwaterbaan waarbij je dwars doorheen een gigantische piramide vaart.

 

Bron: Parkerlebnis