Nieuwe achtbaan SeaWorld San Antonio bijna klaar voor opening

De laatste maanden werd er in SeaWorld San Antonio gebouwd aan Wave Breaker: The Rescue Coaster. Deze achtbaan werd geleverd door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Ondertussen zijn de testritten volop bezig en werd een openingsdatum bekendgemaakt. 

 

Wave Breaker: The Rescue Coaster zal openen op 16 juni 2017. Het is de vierde achtbaan voor het park. Nu er in Amerika een geheel verbod werd opgelegd aan de dierenparken op de shows met Orka’s, gaat de SeaWorld groep heel wat investeren in de parken op gebied van attracties.

Met Wave Breaker: The Rescue Coaster vult het park het aanbod van familie attracties verder aan. De achtbaan zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal 792,5 meter lang worden en een hoogte van 18,6 meter krijgen. Twee LSM lanceringen brengen je tot een snelheid van 71 km/u.

Foto’s: SeaWorld, TPR