Jora Vision en Alterface stellen nieuwe interactieve darkride voor

Op de Asian Attractions Expo (AAE), een internationale beurs voor pretparken die plaatsvindt van 13 tot 16 juni dit jaar zal Alterface een nieuw en uniek attractietype onthullen. Popcorn Revenge wordt een spinning interactieve darkride system. Voor de aankleding ging het bedrijf de samenwerking aan met Jora Vision.

 

Alterface ontwierp haar roterende theater voor het eerst in 2007, waardoor er een interactieve ervaring aangeboden kon worden die je volledig onderdompelt in het verhaal en dit op een kleine oppervlakte. De tweede generatie van dit type voegt een extra dimensie toe aan de ervaring. De nieuwe Spinning Interactive darkride is een creatieve en innovatieve oplossing om een complete rit, die vijf minuten duurt, aan te bieden op een kleine oppervlakte, met een capaciteit van 600 personen per uur. In tijdsblokken van veertig seconden zal het platform elk groepje van acht spelers draaien naar een andere scene. Het theater bestaat uit grote dimensionele aankleding, grote schermen, aangepaste films, video mapping, geluid, dynamische verlichting en speciale effecten.

Bovenop het nieuwe attractiesysteem werd een nieuwe verhaallijn bedacht. In deze attractie betreden de gasten een cinema met een speciale extra. De Popcorn is tot leven gekomen! De popcorn palmt de cinema in en besluit buiten de emmer te gaan leven, vrij van alle zout, boter en suiker. Ze willen de film uitroeien, en zullen er voor zorgen dat de cinema vernietigd wordt. Het is aan de berijders om de filmwereld te redden, met de hulp van een speciale snoep dispenser.

Voor het ontwerp en aankleding van Popcorn Revenge ging Alterface de samenwerking aan met Jora Vision.

 

Bron en foto’s: Jora Vision, Alterface