Na afscheid achtbaan nu ook afscheid van log flume in La Ronde

Na vijftig jaar dienst werd de Log Flume, Pitoune, een van de hoofdattracties in het Canadese park La Ronde niet heropend dit seizoen. Volgens een verklaring van het park had hij het einde van zijn levensduur bereikt.

 

Pitoune was een van de weinige originele attracties die La Ronde nog bezat, deze Log Flume opende namelijk gelijk met het park in 1967. Samen met de Stand Up Coaster Cobra, is dit de tweede attractie die dit jaar gesloten wordt in het park.

Pitoune werd destijds gebouwd door Arrow Dynamics. De Boomstamattractie had een lengte van 417 meter en bevatte twee drops.

 

Over een mogelijke vervanger voor Pitoune en Cobra wordt momenteel nog niets vrijgegeven door de Six Flags groep, waaronder het park valt.

 

Bron en foto’s: La Ronde