Disneyland Paris opent Nederlandse tuin “The Dutch Flower and Garden Festival”

Een uitzonderlijke bloemencreatie ter gelegenheid van de 25e verjaardag

Ter gelegenheid van haar 25e verjaardag opent Disneyland Paris op 28 juni haar eerste Nederlandse tuin “The Dutch Flower and Garden Festival” tegenover het Disney’s Newport Bay Club hotel. De zomerbollentuin is een unieke droomachtige wereld van kleuren en het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de teams van Disneyland Paris en haar Nederlandse tuinbouwpartners. De tuin is ook een eerbetoon aan de Nederlandse gasten, die elk jaar één van de grootste groepen vormen die Disneyland Paris komen ontdekken.

De Nederlandse tuin bij Disney’s Newport Bay Club is een scala aan kleuren, materialen, vormen en hoogten. Het biedt de gasten de mogelijkheid om bij aankomst in Disneyland Paris een wandeling te maken door een magische bloemrijke wereld en te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Door zijn grote variëteit aan kleuren en optimaal gebruik van ruimte met duidelijke lijnen, valt de Nederlandse tuin op door zijn zeer dichte beplanting in geometrische vormen.

 

Een tuin van volume

Met een afmeting van 2.180 m2 is de Nederlandse tuin een spectaculaire ontvangst voor alle gasten. De tuin is vakkundig ontworpen door Jacqueline van der Kloet, de beroemde Nederlandse tuinontwerper, en Manon Hazebroucq, hovenier van Disneyland Paris. Zij hebben daarbij optimaal gebruik gemaakt van de hotelpromenade en de kronkelende paden die er omheen liggen. In het ontwerp zijn 115 soorten bloeiende planten gebruikt met vele verschillende tinten, zoals blauw voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris, paars, roze, fuchsia, geel en oranje. De planten variëren van A voor acidanthera tot Z voor zantedeschia, inclusief de bekende planten zoals salie, verbena en lelies. Maar de echte sterren zijn de dahlia’s! De Nederlandse partners van Disneyland Paris hebben 16 verschillende variaties gekweekt. De bollen worden eind mei en begin juni geplant en zullen snel gaan bloeien, op tijd voor de opening van The Dutch Flower and Garden Festival op 28 juni.

 

Dahlia’s

In Disneyland Paris heeft de tulpensoort ‘World Friendship Tulip’ de komst van de lente aangekondigd met vele bloemen in het hele hotelcomplex. Dahlia’s nemen het de hele zomer over van de tulpen. Dahlia’s zijn de sterren van de Nederlandse tuin en de koning van de zomerbollen en betekenen in de taal van de bloemen geluk, vrijgevigheid en overvloed. Met een prachtige verscheidenheid aan vormen en kleuren, zullen dahlia’s zowel de bodem bedekken als hun prachtige bloemen laten bloeien tot wel 1,5 meter hoog.

 

Ontdek de rijkdom van kleur

Met de Nederlandse tuin willen de teams van Disneyland Paris en haar Nederlandse tuinbouwpartners de gasten uitnodigen om het verbazingwekkende kleurenpalet te ontdekken dat zomerbollen kunnen geven.

Ondergedompeld in een cocon van bloemen, kunnen de gasten de Nederlandse tuin op twee manieren ontdekken. Tijdens een snelle wandeling zijn de paden een reis van gekleurde en geurige vormen. In een rustiger tempo kunnen de gasten de tijd nemen om elke bloem in detail te bekijken en de individuele vormen te waarnemen – de elegantie van salie, de kleur van een dahlia, de charme van een lelie. Met de langste dahlia’s die zich tot 1,5 meter lang uitstrekken, zullen de gasten – in het bijzonder de jongste – letterlijk ondergedompeld worden in een fantasiewereld met de pracht en de geur van bloemen en het plezier dat bloemen geven.

 

De Nederlandse tuin “The Dutch Flower and Garden Festival” in Disneyland Paris is een ware symfonie van kleuren en een attractie op zichzelf, en biedt de gasten de gelegenheid om van de zomer te genieten tot 30 september 2017. Wat is een betere manier om een onvergetelijke dag in de Disney Parken te starten (of te eindigen) tijdens de 25e verjaardag van Disneyland Paris?