Deens pretpark Knuthenborg Safaripark opende eerste achtbaan

Het Deense Knuthenborg Safaripark heeft haar eerste achtbaan geopend. De nieuwe achtbaan is geschikt voor de hele familie en is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

 

Knuthenborg Safaripark is gelegen in Maribo in de Deense regio Seeland. De achtbaan heeft de naam Kampala Express gekregen, vernoemd naar de gelijknamige stad in het Afrikaanse land Uganda. De nieuwe achtbaan is dus gevestigd in het Afrikaans gedeelte van het safaripark. Kampala Express heeft een hoogte van 6 meter en een lengte van 100 meter. De achtbaan is speciaal op maat gemaakt voor het park en heeft een oranje track gekregen.

 

Kampala Express ligt in de buurt van de vulkaan Kilimanjaro en de boottocht Congo Splash. De nieuwe achtbaan was een investering van 1 miljoen euro en moet de coolste familieachtbaan van Denemarken worden.

 

 

Foto’s: Knuthenborg Safaripark, Parkerlebnis