Zo komt het nieuwe themagebied van Toverland eruit te zien

Toverland wordt in 2018 anderhalf keer zo groot. Het attractiepark breidt dan uit met een nieuw entree- en themagebied. In het themagebied staan twee grote attracties centraal. Een spectaculaire Wing Coaster en een betoverende boatride zullen voor menig geluk ervaring gaan zorgen bij de bezoekers.

 

Ondertussen heeft pretparkliefhebber BuckBenny de plannen bij het gemeentehuis kunnen inkijken. Van deze plannen heeft hij foto’s kunnen maken en hierbij heeft hij de nodige uitleg voorzien. We willen jullie deze interessante informatie niet onthouden. Hieronder een uitgebreid overzicht:

 

 

Foto 1: Allereerst een overzicht van het gebied 5C. Hieronder vind je paden die gebruikt mogen worden als service pad. Het lijkt er op dat de Toverlaan gehandhaafd blijft.

Foto 2: Een foto die veel mensen zullen waarderen. Een (groot) deel van de achtbaan-layout lijkt zichtbaar in de vorm van lijnen. Deze komen grotendeels overeen met een layout die eerder naar voren werd geschoven maar niet bevestigd is. 

Foto 3: De afkorting TMV lijkt te staan voor Toilet Magische Vallei.

Foto 4: Het station van de boatride. Helaas geen foto van het gebouw zelf, wel van de staalconstructie.

 

Foto 5: Het bovenaanzicht van het station.

Foto 6: De afmetingen van het station.

Foto 7: Het vooraanzicht.

Foto 8: Het achteraanzicht.

 
 

Foto 9: De bouwtekening.

Foto 10: De (globale) indeling van het gebouw.

Foto 11: Verder stond in een van de documenten de naam “Wizzards Wisdom”, geen idee wat dat precies gaat inhouden.

Foto 12: Als ik naar de afmetingen kijk wordt het dit gedeelte

 
 

Foto 13: Meer details.

Foto 14: Als je op de bouwtekening (en het vooraanzicht) kijkt zie je dat de grote ronde glazen wand geen deur is, deze zit iets meer naar rechts.

Foto 15: Ik had al een impressie klaarliggen met een google maps overlay die een goede indruk geeft wat er komt en waar.

 
 

BuckBenny heeft proberen te achterhalen wat de precieze indeling van het KST is. Het gebouw bestaat uit verschillende niveaus en wordt in totaal 9,1 meter hoog. Volgende kleuren zijn gebruikt om het duidelijker te maken:

Geel = Techn. Boatride
Oranje = Opslag
Rood = Achtbaan gerelateerd
Blauw = Wachtrij
Groen = Uitgang

Foto 16 & 17: 4,3 meter: Deze verdieping heeft enkel de boatride. De vierkante ruimte linksonder is aangeduid als “Techn. Boatride”.

Foto 18: 2,2 meter: Deze “verdieping” wordt enkel gebruikt voor de wachtrij en de uitgang. Het pad van de uitgang vind je uiterst rechts op de plattegrond. Verder is hier wederom een ruimte “Techn. Boatride” en een vrij grote opslag (175 m²). Het donkergrijze gedeelte (bijna zwart) is de wachtrij die te bereiken is via de wenteltrap vanaf de begane grond. Het lijkt erop dat er 3 ramen zijn voorzien naar de boatride rechts van de meest linker wenteltrap.

Foto 19: 1,4 meter: Hier begint het interessant te worden! Allereerst zien we (in het rood) linksboven de tekst “Opstelplaats trein”, deze bevindt zich in de gigantische ruimte genaamd “Werkplaats”. Onderin deze werkplaats vinden we een kleiner deel genaamd “Electro werkplaats”. Rechtsonder vinden we wederom, in het oranje, een zeer grote opslagruimte (250 m²), daaromheen bevind zich een klein deel van de uitgang (groen) van de station trap. Rechtsonder is er een lift.

 
 

Foto 20: Verduidelijking van foto 19. Het meest interessante is wellicht dit deel: Een podium! Ongeveer 80 centimeter hoger dan de wachtende mensen (zie plattegrond -2,2 bij de semi ronde vorm)

Foto 21: 0 meter: Nu komen we aan op de begane grond. Dit is het eerste deel wat zich direct boven de boatride bevind. We vinden hier de ingang die via een gang uitkomt bij de wenteltrap alwaar ze afdalen naar -2,2. Verder zien we de uitgang en aangezien er geld verdiend moet worden eindig je na de achtbaanrit in de shop.

Foto 22 & 23: +2,7 meter: Het station! Treinen worden onderin geladen, je ziet hier ook de entree trappen omhoog komen. Verder zie je aan beide kanten de trappen omlaag voor de uitgang. Instappen aan de onderkant gebeurd via een trap over de rails. Ook zijn duidelijk de deuren te zien. Het lichtblauwe is de trap naar het bedieningshok.

 
 

Foto 24: +5,6 meter: De bedieningskamer.

Foto 25 & 26: En dan mag het dak er op.

 

Foto 27: 
Je komt vanaf het plein binnen en loopt recht op een wenteltrap af. Met deze trap daal je af naar -2,9 meter. Je loopt langs de boatride alwaar je mogelijk zicht hebt op de boten. Daarna kom je bij de tweede wenteltrap, hiermee kom je weer op de begane grond uit. Vanaf de begane grond (0 meter) loop je door een gang waarna je rechtsaf met de trap omlaag gaat naar -2,2 meter.

Het lijkt erop dat je onderaan de trap moet kiezen of je links of rechts wilt rijden. Je loopt hier onder het spoor door en deze lijkt ook (deels) zichtbaar te zijn. Nadat je rechtsaf en vervolgens weer linksaf geslagen bent kom je bij een ronde vorm uit alwaar zich een podium bevindt. Vervolgens is het nog eenmaal slalommen en daarna kan je met de trap 4,5 meter omhoog naar het station op +2,7 meter. Bij het station zal een van de rijen met een brug over het spoor gaan zodat er aan beide kanten ingestapt kan worden.

Na de rit kan je gemakkelijk met de trap omlaag (naar -1,4 m). Nadat beide uitgangen elkaar treffen is er een helling om op -2,2 meter uit te komen om onder het spoor door te lopen. Vervolgens ga je met de trap naar de begane grond alwaar je uitkomt in de shop.

Van de laatste foto heeft BuckBenny een gif gemaakt waar hij stap voor stap (per verdieping) laat zien hoe de wachtrij en vervolgens de uitgang loopt. Als je de laatste foto vergroot, zal hij verschillende keren veranderen.

 

Ben jij ook razend benieuwd naar het eindresultaat? Wil jij ook alle laatste nieuwtjes en updates ontdekken over deze nieuwe attracties? Dan dien je zeker deze pagina goed in het oog te houden. Hier verzamelen we alle informatie over het nieuwe themagebied. Je vindt er een duidelijk overzicht van de laatste nieuwtjes en we zetten alle feiten op een rij.

 

 

Foto’s en uitleg: BuckBunny