Uitgetest: Dawson Duel – Bellewaerde

Donderdag 4 mei was het zover, eindelijk werd de opening van de duellerende alpine coaster gemeld aan het publiek! De volgende dag was het zover en ik, tja ik moest gelukkig niet werken!

 

Vrijdagochtend, 5 mei, stond ik om kwart voor 10 op een nagenoeg lege parking in Bellewaerde. Op enkele bussen na was ik pas de 2de wagen die op de parking terechtkwam. Dit betekende veel goeds en aan de ingang werd het duidelijk dat er slechts enkele schoolreisjes waren en het park voor de rest niet veel volk verwachtte. Rechtstreeks door naar Dawson Duel dus en eenmaal aan de ingang ervan gekomen bleek dat de baan pas ging openen rond 11u. Niet veel later kwam er een van de werknemers van Bellewaerde buiten en een snelle babbel later kwam ik te weten dat de baan rond half 11 zou openen voor het publiek. Koning Leeuw was ook aanwezig en hij wilde spontaan het karretje dat voor de ingang staat proberen! Daarbij liet hij zich meer dan gewillig op de foto zetten!

Zogezegd zo gedaan en om 10u25 mochten we aan onze beklimming van de wandelbrug beginnen. Wat een uitzicht. Prachtig gemaakt, tussen de bomen door.  Dit zal enkel maar verbeteren terwijl de natuur weer groeit en de bomen al hun blaadjes terugkrijgen. De wandeling naar boven duurt toch een kleine 5 minuten, wat enkel maar positief is. Je kan genieten van het volledige uitzicht en ook vele stukken van de baan krijg je zeer goed te zien van hieruit. Eenmaal boven kom je onder het afdakje en daar kies je je kant. Ik begon met blauw, maar later op de dag kwam ook groen aan de beurt!

 

Je mag met maximaal 2 en een maximaal gewicht van 160kg in de karretjes. Hiervoor moet je ook samen op een weegschaal gaan staan indien je met 2 wenst naar beneden te gaan. Nu eenmaal het jouw beurt is kruip je erin, doe je je gordel om en dan word je klaargezet om naar beneden te racen.

Het eerste stukje van de baan als je het station verlaat doe je nog aan een rustig tempo. Hier kan je wat genieten van het uitzicht maar net voor de eerste helix begin je toch al aardig wat snelheid te maken. De eerste helix in en vanaf dan is het wat zoeken hoe je door mee te leunen het comfortabelst en het snelst door de baan gaat maar wat een plezier is dit! De herhalingswaarde van de baan ligt zeker hoog genoeg! Beneden kom je in het station, pas daar kan je terug je gordel losmaken en dan ga je richting de uitgang. Net door het feit dat je met slechts een gordel vast zit en je zo naar beneden racet geeft dit een zeer goed snelheidsgevoel.

Eenmaal buiten kon ik nog even praten met de persverantwoordelijke. Trots zijn ze zeker in Bellewaerde op hun nieuwe baan en daar kan ik hen enkel maar gelijk in geven! Volgens hem kan de baan nog bijgesteld worden in snelheid door de magneetstrook die over de ganse baan in het midden is aangebracht bij te regelen. Momenteel staat de snelheid op ongeveer 40km/h en ze kunnen nog andere wielen op de karretjes aanbrengen om de snelheid verder te regelen.