Spaans pretpark investeert 300 miljoen in meer dan 40 nieuwe attracties

Het Spaanse pretpark Tivoli World, gelegen in Malaga aan de Costa del Sol, gaat volop investeren in moderniseringen. Men wil er maar liefst 300 miljoen euro gaan investeren, onder deze investeringen bevinden zich 43 nieuwe attracties.

 

Het Spaanse bedrijf Trémon, de eigenaars van het park, maakte onlangs bekend stevig te gaan investeren. Men wil het park volledig gaan moderniseren. Hiermee gaat een investering gepaard van 300 miljoen euro. Zo wil men maar liefst 43 nieuwe attracties gaan plaatsen. Een uitbreiding van het park komt aan de Oostelijke kant, waar momenteel een parking gelegen is.

De Spaanse krant The Olive Press wist dit nieuws als eerste te melden. Behalve nieuwe attracties zal er ook geïnvesteerd worden in nieuwe winkels, een bioscoop, een concertzaal, kantoren en een hotel.  De uitbreiding zal een oppervlakte beslaan van 152.000 vierkante meter.

Tivoli World opende de deuren in 1972 en werd in 2007 overgenomen, maar Rafael Gomez, de vorige eigenaar heeft door dat er een proefcontract was nog steeds veel inspraak. Deze inspraak is een van de hindernissen die de nieuwe eigenaars moeten overwinnen voordat de investeringen daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden.

 

Bronnen: Parkerlebnis, Olive Press

Foto: Themeparkfreaks