Jora Vision verzorgt thema bij Pégase Express in Parc Astérix

Bezoekers van Parc Astérix kunnen deze zomer een gloednieuwe achtbaan ontdekken, die je meeneemt naar de Griekse mythologie. Jora Vision zorgde voor het design en aankleding.

 

Samen met Compagnie des Alpes bedacht Jora Vision een verhaal dat volledig past in de wereld van Astérix, maar toch uniek is.  De nieuwe achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en staat in het Griekse gebied van het park. In het verhaal gaan de bezoekers aan boord van een antieke trein, genaamd Pégase Express en maken een ritje doorheen het landschap. De achtbaan van ongeveer 1000 meter lang neemt je mee langsheen de waterattractie Romus et Rapidus, zal doorheen een reclamebord gaan en uiteindelijk eindigen in de tempel van Medussa. Hierdoor ontwaakt Medussa en ze is slechtgezind, waardoor de trein een achterwaartse duik neemt!

Het grootste deel van de verhaallijn zal terug te vinden zijn in de wachtrij. Ook in het stationsgebouw, dat de naam Gare Montparnassos krijgt, vind je het verhaal terug. De naam van het station is een knipoog naar het bekende Parijse station, maar een epische Griekse berg. In ware Astérix stijl zullen de gasten meerdere grappige details ontdekken tijdens de rit en de loketten. Krantenstandjes krijgen een knipoog naar hedendaagse gebeurtenissen, de loketten doen denken aan de problemen die reizigers tegenwoordig kunnen ervaren, (is er opnieuw een staking?) op posters valt te lezen dat er een tunnel zou komen naar Londinium.

 

Pégase Express zal geopend worden in juni 2017, testritten zijn momenteel volop bezig.

 

 

Bron en foto’s: Jora Vision