Indrukwekkende inversie voltooid op nieuwe Mean Streak in Cedar Point

Momenteel wordt de voormalige houten achtbaan Mean Streak in het Amerikaanse pretpark Cedar Point omgevormd tot een hybride stalen achtbaan. De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction staat in voor deze transformatie en heeft een nieuwe indrukwekkende inversie toegevoegd op het parcours.

 

Vorig weekend begon het nieuwe pretparkseizoen in Cedar Point en dit leverde meteen nieuwe bouwupdates op. Een van de meest tot de verbeelding sprekende aanpassingen die Rocky Mountain Construction (RMC) maakte, is het derde element op de achtbaan. Na de first drop en een grote overbanked air-time-heuvel, heeft RMC een lange spectaculaire inversie toegevoegd. Het is een soort van opwaartse uitgerekte Zero-G Roll met onmiddellijk daarna een zware overbanked turn die verder draait in dezelfde richting als de Zero-G Roll. Hierdoor krijg je een groot element dat laag begint, een hoog middenstuk heeft en die een twist maakt van ongeveer 450 graden. Tijdens dit element zal er hoogstwaarschijnlijk 0G zijn, wat wilt zeggen dat de inzittenden gewichtloosheid voelen wanneer ze ondersteboven hangen.

 

Naast deze eerste inversie is er ook nog een tweede inversie in opbouw. Dat kunnen we zien aan de supports die geplaatst zijn. In onderstaande video wordt hier meer uitleg over gegeven.

 

 

Uit eerder updates blijkt dat de lift hill nog hoger en steiler is gemaakt. Deze aanpassingen zullen er voor zorgen dat de achtbaan nog sneller zal rijden. De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. Hiermee was het de 10de snelste houten achtbaan ter wereld, de 7de hoogste houten achtbaan ter wereld en de 4de langste houten achtbaan ter wereld. De nieuwe achtbaan zal waarschijnlijk rond de 65 meter hoog zijn en mogelijk zal er een snelheid van net geen 130 km/u bereikt worden.

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: CP Rundwon, Coaster Force, ThemeParkReview