Grondwerken voor nieuw themagebied in Toverland volop aan de gang

Attractiepark Toverland is volop bezig met de grondwerken voor het nieuwe themagebied dat in 2018 moet openen. Paradepaardjes van het nieuwe themagebied worden een spectaculaire Wing Coaster en een boatride.

 

Toverland is druk bezig met de grondvoorbereidingswerken voor het nieuwe themagebied dat in 2018 moet openen. De gronden achter de vijvers van het themagebied “De Magische Vallei” waar de nieuwe zone zal komen, is volledig vrijgemaakt van alle obstakels. De oppervlakte ligt er nu mooi egaal bij, zo kan er gemakkelijker aan de echte bouw van het themagebied begonnen worden. De nieuwe oppervlakte die is vrijgemaakt voor de uitbreiding in 2018 bedraagt maar liefst 7 ha grond, wat ongeveer overeenkomt met 14 voetbalvelden.

 

Op onderstaande schema’s zie je hoe het nieuwe gebied zal ingevuld worden ten opzichte van het huidige gebied en de bestaande oppervlakte. Voor meer uitleg over deze schetsen kan je hier terecht.

 

Een van de blikvangers die in het nieuwe themagebied zal komen, wordt een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Een Wing Coaster is een achtbaan waarbij de bezoekers naast de rails zitten in plaats van boven de rails, dit geeft een zwevend gevoel tijdens de rit. De Wing Coaster van B&M kennen we van Flug der Dämonen in het Duitse Heide Park Resort, Raptor in het Italiaanse Gardaland en Swarm in het Engelse Thorpe Park. De Wing Coaster zal meerdere malen overkop gaan en zal een hoogte krijgen van rond de 40 meter.

 

Alles wat je moet weten over het nieuwe themagebied, de nieuwste ontknopingen en alle bouwupdates, kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: BuckBunny (themepark.nl)