Parc Astérix start met testritten van Pégase Express

De testritten op Pégase Express in het Franse pretpark Parc Astérix zijn van start gegaan. Dat melden verschillende fansites, ook de eerste foto’s van de trein die op de baan staat doken op. De nieuwe attractie moet tegen de zomer openen voor het grote publiek.

 

De achtbaan is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat om een stalen familieachtbaan met zowel een achterwaartse en ook een voorwaartse lancering, gelijkaardig aan de attractie FireChaser Express in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Naast de lanceringen is er ook nog een gewone liftheuvel waarbij de bezoekers tot op het hoogste punt getakeld zullen worden. De lancering zal gebeuren door middel van banden, ook FireChaser Express wordt op dezelfde manier gelanceerd.

Naar goede gewoonte in Parc Astérix heeft de achtbaan een prachtig thema en verhaal meegekregen. In dit geval doet de Griekse godin Medusa haar intrede. Volgens de officiële legende zou Medusa de woede van de godin Athena, de godin van de wijsheid, hebben ontketend door in Athena’s tempel de liefde te bedrijven met Poseidon, de Griekse god van de zee. Als straf veranderde Athena de haren van Medusa in een nest van kronkelende slangen. Iedereen die Medusa recht in het gelaat aankeek, veranderde voortaan in steen. Je kan wel verstaan dat Medusa hiermee niet echt gelukkig was.

Het station is prachtig gethematiseerd met behulp van de witte bouwstijl die zo typerend is voor Griekenland. De achtbaan is in totaal 928 meter lang en een ritje op Pégase Express duurt maar liefst 3 minuten. Tijdens de rit waarop de bezoekers tot 2 maal toe gelanceerd worden, wordt er een snelheid van 52 km/u behaald die perfect past bij het hele gezin.

 

 

De bezoekers zullen plaatsnemen in een wit-geel-blauw gekleurde trein met 10 karretjes in totaal. Op de voorkant hiervan en aan de ingang van het station staat een standbeeldje van het trotse paard Pegasus, het beroemde gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Wist je trouwens dat Pegasus ter wereld kwam uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde? Zo, nu ken je ineens de verwantschap van dit paard in de attractie.

Nadat de trein het station heeft verlaten, komt deze na wat bochtenwerk terecht in de heilige tempel van Medusa. De godin is echter niet blij met de komst van deze bezoekers in haar heilige tempel en wordt enorm woest. Om te ontkomen aan haar woede, is er maar slechts 1 uitweg en dat is achteruit. In deze korte show zullen rook- en lasereffecten worden geïntroduceerd. De trein zal plots achterwaarts gelanceerd worden en zo het traject vervolledigen.

 

Alles wat je moet weten over het project kan je hier bekijken.