Nieuwe achtbaan geleverd bij Santa’s Village Azoosment Park

Het Amerikaanse Santa’s Village Azoosment Park, gelegen in Ilinois, heeft een rijke geschiedenis. Het park opende in 1959, maar ging in 2006 failliet. Na een sluiting van vijf jaar heropende het park in 2011, elk jaar probeert men het attractieaanbod wat uit te breiden. Het park zal vanaf dit jaar zelfs twee achtbanen aanbieden.

 

Het Amerrikaanse pretpark Santa’s Village Azoosment Park ging doorheen een moeilijke periode, met zelfs een faillissement. Sinds de heropening timmert men weer aan de weg. Dit jaar opent het een gloednieuwe achtbaan met Super Cyclon. Deze achtbaan werd gebouwd door Interpark en heeft een Zyklon / Galaxi lay-out.

Super Cyclon heeft een hoogte van 10 meter en een lengte van 350 meter. Er zal een snelheid van 48 km/u behaald worden. Dit is voor Interpark de eerste achtbaan van dit type die men bouwt in een pretpark. De Italiaanse bouwer heeft eerder kleinere versies gebouwd onder de naam Cyclon, maar voor Santa’s Village Azoosment Park mocht het groter en ontwierp men de Super Cyclon.

Onlangs kwam de achtbaan aan in het park en kon de montage beginnen

 

Bron en foto’s: Santa’s Village Azoosment Park