Een mooie bouwupdate van Pégase Express in Parc Astérix

Het Franse Parc Astérix verwelkomt dit jaar een nieuwe familieachtbaan. De bouwwerken aan de track en het station vorderen met grote schreden. Zal het bouwteam de deadline van de geplande openingsdatum halen? We zijn uitermate benieuwd. Geniet intussentijd alvast mee van deze nieuwe bouwfoto’s.

 
De nieuwe achtbaan, die momenteel gebouwd wordt in het Franse Parc Astérix, is een realisatie van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Deze familiale stalen achtbaan bevind zich in het Griekse themagedeelte van het pretpark. Met zowel een achterwaartse, als een voorwaartse lancering en een uitermate hoog thematisatie gehalte liggen de verwachtingen voor dit unieke Europese project zeer hoog. De baan zal een topsnelheid behalen van 52 km/u. Met een lengte van 928 meter lang en een ritduur van maar liefst 3 minuten is dit dus zonder twijfel een project om zeker naar uit te kijken.

Deze achtbaan kreeg de naam Pégase Express. Bezoekers zullen worden ondergedompeld in een mysterieus verhaal over de Griekse godin Medusa. Je kent haar ongetwijfeld wel, de mythologische dame met het slangenhaar.

Op de nieuwe foto’s is duidelijk te zien dat de track al volledig recht staat, let ook eens op het stevige bochtenwerk.
Aan het station is nog heel wat werk, maar de ruwbouw is bijna gerealiseerd. Wanneer deze fase voltooid is, kan men beginnen met het interieur. Ook het nodige kunstmatige rotswerk werd al geïntegreerd in het geheel.

Wij wachten alvast vol spanning op de komst van de trein en de eerste testritten. De verwachte openingsdatum is 10 juni 2017.

 

Bron: Parc Astérix Fans