Bouwwerken Secret Weapon 8 begonnen in Alton Towers

Het Engelse pretpark Alton Towers is gestart met de bouw van de nieuwe houten achtbaan die in 2018 moet openen. De nieuwe houten achtbaan wordt aangekondigd als Secret Weapon 8 dat verwijst naar de komst van een groot nieuw project.

 

Bevestiging:

De bevestiging van het project kwam er toen in april van 2016 het Engelse graafschap Staffordshire de aanvraag van het screening advies voor Secret Weapon 8 publiceerde. Bij deze publicatie werd de lay-out en verschillende andere details gelekt. In mei van datzelfde jaar bevestigde het pretpark de geruchten en kwam het zelfs met meer informatie naar buiten.

 

Bouwwerkzaamheden van start:

Ondertussen zijn ook de bouwwerkzaamheden van start gegaan. De oude boomstammetjes werden al volledig afgebroken en van de locatie verwijderd. Daarnaast werden ook al heel wat voorbereidende grondwerkzaamheden uitgevoerd die het terrein moeten klaarmaken zodat de eerste supports en track geplaatst zal kunnen worden. Ook aan het eerste gebouw werd al gewerkt, er staan ondertussen al een heel gedeelte van de muren recht.

 

Locatie:

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden op de voormalige locatie van The Flume en zal grenzen aan schommelschip Mutiny Bay  en Rapid River Katanga Canyon. Secret Weapon 8 zal gebouwd worden met geluidstunnels, geluidsschermen, station, shop, games en een eetstand. Ondanks dat The Flume zal worden afgebroken, zullen de fundamenten van de waterattractie blijven en hergebruikt worden voor de houten achtbaan om zo het geluidsniveau te beperken.

 

Gelanceerde houten achtbaan:

De achtbaanrit zal starten bij het station, gevestigd aan de noordoostkant van Mutiny Bay. Hier zal de 10 meter hoge lift hill starten die een hellingsgraad van 24 graden bevat. Voor de lift hill zal een “silent magnetic” liftsysteem gebruikt worden, wat ons meteen doet denken aan de achtbaan Lightning Rod in Dollywood. Dit zou betekenen dat Secret Weapon 8 een gelanceerde houten achtbaan wordt. Op de plannen zien we dat een groot deel van het terrein zal worden uitgegraven om op deze manier hoger te kunnen bouwen. Door het grote hoogteverschil kunnen grotere snelheden behaald worden en kan er een langer parcours gebouwd worden.

 

 

Station en Treinen:

Op de plannen zien we dat de track gemaakt wordt van donker gebeitst hout, dat vooral gemaakt is van Southern Pine hout (Southern Pine is een houtsoort afkomstig van enkele soorten dennen die vooral voorkomen in zuidoosten van de Verenigde Staten van Amerika). Ondanks dat het nog niet duidelijk is welke treinen er gebruikt worden, suggereren de plannen van het station dat er een dubbel laadsysteem zal zijn, vergelijkbaar met de achtbaan Th13teen. Ook lijkt het er op dat er 12 rijen zullen komen van 2 personen waardoor er een totale capaciteit van 24 personen per trein zal zijn.

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Foto’s: TowersTimes.co.uk / Staffordshire Moorlands District Council