Bouwupdate: Dawson Duel in Bellewaerde

De werken aan Dawson Duel in het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde schieten goed op. De Duelling Alpine Coaster is een dubbele Europese primeur. Het is zowel de eerste Alpine Coaster in Europa die op een kunstmatige helling gebouwd is en het is de allereerste Alpine Coaster in Europa waarbij de bezoekers met twee naast elkaar naar beneden kunnen racen.

 

Op 16 november 2016 werd er gestart met de bouw van de nieuwe attractie. Vier dagen later gingen de werken voor het eerst de hoogte in en werden de eerste steunpilaren van de Alpine Coaster geplaatst. Op 27 januari 2017 werd het project feestelijk voorgesteld aan de genodigde pers. Eind januari was de ondersteuningsbrug voor de track compleet en in februari werd er gewerkt aan de track zelf. Op 13 maart werd het hoogste punt van de gehele constructie op zijn plaats gezet en op 27 maart werd het laatste stukje track op zijn plaats gezet. Nu is het pretpark bezig met de afwerking van de attractie. De voorziene opening is gepland voor mei 2017.

Dawson is een stad in Canada die een grote rol speelt in een belangrijke hondensleewedstrijd. Bij de wedstrijd die plaatsvindt over meerdere dagen moeten de deelnemers 36 uur pauze nemen in de stad Dawson. In Bellewaerde zullen de bezoekers na een wandeltocht over een grote brug aankomen bij de start van de attractie. Voor het instappen zullen de bezoekers, net zoals bij de hondensleewedstrijd, kunnen rusten voor ze hun tocht verder naar beneden inzetten.

 

De grote wandelbrug, waar alles begint, neemt de bezoekers van de begane grond mee tot een hoogte van 25 meter, hoog tussen de bomen. Op 25 meter hoogte start ook de afdaling van de Alpine Coaster. Dawson Duel krijgt een lengte van 450 meter. Het parcours bevat verschillende helices en bochten. Tijdens de rit zal er een snelheid bereikt worden van 40 km/u.

Alle werkzaamheden kan je hier op de voet volgen.

 

 

 

Foto’s: Bellewaerde, Bart Seghers