Wanda Group kondigt 7de en 8ste pretpark aan

De Chinese pretparkengroep Wanda Group heeft opnieuw 2 nieuwe pretparken aangekondigd die in 2017 en 2018 moeten openen. Hiermee wordt het al de 7de en het 8ste pretpark die de groep zal openen sinds de opening van het eerste pretpark in 2015.

 

De Wanda Group wordt geleid door de rijkste man van Azië. Wang Jianlin is een meester in het succesvol voltooien van grote projecten. Projecten die normaal stranden op de tekentafel bij het gebrek aan financiën weet hij toch te realiseren. Het grote kapitaal dat hij tijdens zijn succesvolle carrière heeft verzameld, helpt natuurlijk wel.

 

Drie bestaande pretparken:

Xishuangbanna Theme Park was het eerste pretpark van de Wanda Group die opende in 2015. In het pretpark staan 3 achtbanen. De meest spectaculaire achtbaan is de Flying Coaster “Harpy”, gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Daarnaast vind je er ook nog een Water Coaster van Intamin Amusement Rides terug en een Moto Coaster van Zamperla.

 

In 2016 opende het tweede en het derde pretpark van de groep. Nanchang Wanda Park telt 5 achtbanen. “Python in Bamboo Forest” is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan ooit gebouwd door Great Coasters International en tevens ook de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van China. “Coaster Through the Clouds” is een spectaculaire unieke gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides.

 

Hefei Wanda Theme Park dat eveneens in 2016 opende heeft dan weer 4 achtbanen in het aanbod. Het park kan uitpakken met de eerste en enige Duelling Tilt Coaster in de wereld en met een gigantische gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides.

 

Drie nieuwe pretparken voor 2017:

Voor 2017 staan er maar liefst drie nieuwe pretparken op de planning. Harbin Wanda Theme Park moet open in juni van dit jaar en zal alvast 3 achtbanen bevatten. De spectaculairste wordt een Inverted Coaster waarbij de bezoekers 6 keer overkop gaan tijdens de rit.

Wuxi Wanda Theme Park zal openen met 4 achtbanen. De publiekstrekker wordt een gigantische Wing Coaster van Bolliger & Mabillard die 5 keer overkop zal gaan en een snelheid zal behalen van 118 km/u. Daarnaast komt er ook een Blue Fire gelanceerde achtbaan van Mack Rides en een Intamin Impulse Coaster.

Het net nieuwe aangekondigde pretpark wordt Nanning Wanda Paradise. Over dit pretpark is nog niet zoveel geweten, maar het is al wel duidelijk dat deze op zijn minst 1 indoor coaster zal bevatten.

 

De verdere toekomst:

Verder werd er net aangekondigd dat er ook een Wanda pretpark zal openen in 2018. Het pretpark krijgt de naam Chengdu Wanda City en zal alvast 1 spectaculaire achtbaan bevatten. Het gaat om een gelanceerde achtbaan van de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides.

Tegen 2019 of 2020 moet er ook nog een 8ste pretpark openen. Het pretpark wordt het Wanda Guangzhou Theme Park. Het is nog te vroeg om te zeggen welke achtbanen er exact komen, maar er staat alvast een duellerende achtbaan op de planning. De ene achtbaan zou een gewone zittende rollercoaster worden, de tweede achtbaan zou een omgekeerde achtbaan worden waarbij de bezoekers onderaan de track hangen met hun benen los.

 

 

Bron: rcdb