Testritten van Drage Kongen begonnen in Djurs Sommerland

Het Deense pretpark Djurs Sommerland is begonnen met de eerste testritten op de nieuwe achtbaan Drage Kongen. De achtbaan wordt de snelste, hoogste en langste hangende familieachtbaan van Europa.

 

Het was ongeveer een jaar geleden toen Djurs Sommerland aankondigde een grote nieuwe attractie te openen in 2017. In mei van 2016 werd bekend dat Jora Vision de achtbaan zou gaan thematiseren. In juli werd Drage Kongen voorgesteld aan het publiek en werd het volledige project uit de doeken gedaan. Eind oktober werden de eerste trackdelen en supports geleverd, in november werd gestart met het plaatsen van supports en werden de eerste trackdelen gemonteerd. Eind december werd het laatste stukje track geplaatst en in januari vonden de eerste tests met speciale testkarretjes plaats. In maart werden de treinen van de achtbaan voorgesteld aan het grote publiek en nu zijn de testritten met de echte treinen begonnen. Het park heeft een video vrijgegeven van de achtbaan die door zijn parcours gaat. In de trein zijn verschillende testpoppen geplaatst die de bezoekers moeten voorstellen.

https://www.facebook.com/djurssommerland/videos/10154198409021831/

 

Drage Kongen is de langste, hoogste en snelste hangende familieachtbaan van Europa. De rollercoaster is 30 meter hoog en behaald een topsnelheid van 85 km/u. De achtbaan duikt tijdens de first drop een tunnel in en raast nadien langs rotsen, om vervolgens opnieuw in een tunnel te duiken. De 825 meter lange achtbaantrack werd door 80 vrachtwagens geleverd. Drage Kongen werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides.

Djurs Sommerland investeerde ongeveer 12 miljoen euro in deze familieachtbaan die op 6 mei 2017 zal openen. De minimumlengte is 120 cm. De capaciteit is ongeveer 750 passagiers per uur die wordt bereikt met 2 treinen die elk 14 zitjes bevatten. Men zal een maximum van 4 G ervaren en de rit zal ongeveer 2 minuten duren.

De achtbaan is gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m². Deze maakt deel uit van een volledig nieuw themagebied. Jora Vision zal voor de thematisering zorgen van dit nieuwe gebied. In het verleden waren ze al verantwoordelijk voor Bondegårdlans in 2015 en Søulken in 2016.

De nieuwe attractie is de 27ste nieuwe attractie sinds dat de achtbaan Piraten werd geopend in 2008. Tijdens deze periode werd er meer dan 53 miljoen euro geïnvesteerd in het park. De bezoekersaantallen zijn gestegen van 487.000 gasten in 2007 naar 801.000 in 2015.

 

 

Onride

 

 

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

 

Video: Djurs Sommerland