Nieuwe mijlpaal voor de nieuwe achtbaan in Blackpool

In Blackpool is men volop bezig met de bouw van een nieuwe megacoaster. De achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en zal openen in 2018. Het park heeft een nieuwe mijlpaal bereikt waardoor de bouw van de attractie nu echt van start kan gaan. Een makkelijke opgave is dat niet want deze nieuwkomer doorkruist maar liefst 5 bestaande attracties. Waaronder de megacoaster Big One, maar ook Steeplechase, Big Dipper, Pleasure Beach Express en Grand Prix.

 

Een van de projecten waar ongetwijfeld heel wat achtbaanfans naar uitkijken is de nieuwe multi-launch coaster in Blackpool Pleasure Beach. Deze achtbaan wordt gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides en kruist heel wat andere attracties van het park tijdens de rit.

In december van 2016 startte de bouwwerkzaamheden rond de nieuwe achtbaan in Blackpool Pleasure Beach. In januari begon men met het gieten van de funderingen voor het stationsgebouw. Nu zijn ook de eerste funderingen voor de supports gekomen. Op de supports zal later de achtbaantrack op gemonteerd worden.

De nieuwe achtbaan heeft een prijskaartje van 19 miljoen euro en moet openen in 2018. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 27 meter en een afdaling van 22 meter. Tijdens de rit ervaar je 4,3 G-krachten. Het ritje zal 2 minuten en 30 seconden duren. De topsnelheid van 80 km/u zal bereikt worden door twee verschillende lanceringen. De achtbaan zal 1140 meter lang worden. Bezoekers zullen in de nieuwe achtbaan twee keer overkop gaan. Het project kreeg de werknaam Construction 2018.

 

Meer bouwupdates vind je hier.

 

 

 

 

Foto’s: Blackpool Pleasure Beach