4D-Coaster geopend in Nagashima Spa Land

Het Japanse pretpark Nagashima Spa Land heeft een nieuwe achtbaan geopend. De nieuwe achtbaan heeft de naam Arashi gekregen en is een 4D-Coaster van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Technologies.

 

Arashi heeft een hoogte van 36,6 meter en een daling van 16,5 meter. Tijdens de rit van 310,6 meter wordt er een maximale snelheid van 61,2 km/u behaald. De achtbaan is een zogenaamde 4D-Coaster van het model ‘Free Spin’ gebouwd door S&S Sansei Technologies, beter bekend onder de oude naam S&S Worldwide.

Een 4D-achtbaan is een achtbaan waarbij de karretjes niet boven de track hangen, maar aan de zijkanten. Deze karretjes kunnen vrij ronddraaien op de horizontale as, waardoor de inzittenden verschillende keren over kop gaan tijdens de rit. Bij de Free Spin van S&S Worldwide zijn er bepaalde punten op de track waarbij de karretjes nog eens extra worden aangedreven om overkop te gaan waardoor ze dus een mix hebben van aangedreven- en vrij ronddraaien.

 

Arashi is al de 3de S&S Free Spin Coaster ter wereld. In 2015 opende de eerste S&S 4D-Coaster in het Amerikaanse pretpark Six Flags Fiesta Texas als Batman The Ride. In 2016 opende in Six Flags Great Adventure de tweede S&S 4D-Coaster die de naam Joker kreeg. Naast Arashi staan er dit jaar nog 3 andere S&S Free Spin Coasters op de planning, deze zullen openen in Six Flags Great America, Six Flags Over Texas en Six Flags New England.

Voor Nagashima Spa Land is het al de 13de achtbaan van het park. In 2015 opende het nog Acrobat, een Flying Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De spectaculaire achtbaan behaald een snelheid van 90km/u en gaat 4 maal over kop. De achtbaan is 43 meter hoog en heeft een lengte van 1021 meter.

Verder is Nagashima Spa Land bekend voor Steel Dragon 2000, met een lengte van 2,5 kilometer is het de langste achtbaan ter wereld. De houten achtbaan White Cyclone wordt door velen dan weer aanzien als de mooiste houten achtbaan ter wereld, foto’s van dit pareltje kan je bekijken in het sfeerverslag van Themeparkfreak Jos die vorig jaar naar het park reisde.

 

Bron: rcdb