Maak een ritje op de enige Duelling Tilt Coaster ter wereld

In 2002 bouwde de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma een spectaculaire achtbaan. Gravity Max in het Taiwanese pretpark Lihpao Land werd de eerste Tilt Coaster in de wereld. Het duurde 14 jaar voor er een tweede exemplaar gebouwd werd. Dit was ook meteen de eerste en enige Duelling Tilt Coaster in de wereld, gebouwd door de Chinese achtbaanbouwer Golden Horse.

 

Veertien jaar lang moesten achtbaanfans wachten op de tweede Tilt Coaster in de wereld, het werd er meteen een dubbele. Battle of Jungle King werd gebouwd in 2016 door de Chinese achtbaanbouwer Golden Horse. De twee achtbanen zijn de eerste en enige Duelling Tilt Coasters in de wereld.

 

De linker achtbaan noemt Tiger, de rechter achtbaan noemt Dragon. Beide achtbanen zijn in tegenovergestelde richting gebouwd. De beide tilt elementen liggen pal tegenover elkaar waardoor het moment van het kantelen nog spannender wordt.

 

De beide tracks starten hetzelfde, maar hebben toch een verschillend einde. Na de kettinglift en tilt element volgt bij beiden achtbanen een looping. Hierna wordt het parcours echter anders, want bij de achtbaan Tiger sluiten de bezoekers af met een kurkentrekker, terwijl bij de achtbaan Dragon de bezoekers afsluiten met een dubbele kurkentrekker.

 

Battle of Jungle King werd gebouwd in 2016 in het Hefei Wanda Theme Park gelegen in de Chinese provincie Anhui. In het park vinden we ook nog een spectaculaire Intamin Launch Coaster terug die een snelheid behaald van 125 km/u en 60 meter hoog is. De achtbaan heeft naast de lancering nog 1 inversie en een 57 meter hoge Non Inverting Loop.

 

Video’s: MiyaPA Masane, Aeronerd