Europa-Park opent ‘Voletarium’ en vele andere nieuwigheden in 2017

Morgen start het nieuwe zomerseizoen in Europa-Park. Duitslands grootste attractiepark heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de bezoekers weer te verrassen. Zo komt dit seizoen de droom om te kunnen vliegen uit! In juni opent namelijk het grootste ‘flying theater’ van Europa: ‘Voletarium’. Bezoekers maken dan kennis met de wonderlijke wereld van de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein en beleven een fantastische vlucht over de mooiste plekjes van Europa. Naast deze mega-attractie opent Europa-Park talloze andere nieuwigheden waaronder een evenementen- en mediahal voor 6.000 personen.

 

 

Een ‘flying theater’ is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch scherm een film beleven. Doordat de gondel kan bewegen krijgen de bezoekers de indruk dat ze meevliegen met de film. Vanaf juni zijn de bezoekers van Europa-Park te gast in het laboratorium van de luchtvaartpioniers Egbert en Kaspar Eulenstein. Van jongs af aan zijn zij geobsedeerd door de vliegkunst. Ze maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Die twee wilden maar één ding; vliegen, zo vrij als een vogel.

Na een rondgang door de verschillende ruimtes van het ‘Voletarium’ worden de bezoekers naar een van de twee theaterzalen geleid. Hier worden zij gereed gemaakt voor een 4,5 minuut durende vlucht over de mooiste steden en landschappen van Europa. Mack Media en Ambient Entertainment maakten hiervoor de afgelopen periode op diverse locaties opnamen met drones en helikopters. Het filmdoek kent een doorsnee van 21 meter en heeft een oppervlakte van 425 m2. Effecten als wind, water, geur en het nieuwste surround geluidssysteem, maken de beleving nog intenser.

De totale capaciteit bedraagt 1.400 personen per uur. De attractie is toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar. Tegelijkertijd met de opening wordt ook de game ‘Sky Explorers’ gelanceerd.

 

In 2017 is er nog meer filmnieuws want in het najaar verschijnt de eerste film van Mack Media in de Europese bioscopen: “Happy Family”. Afgelopen jaar kon je in het park reeds kennismaken met de hoofdrolspelers en ook in het komende seizoen zie je ze terug op de show-bühne en in een virtual reality-achtbaanrit. Nieuw is dat men bij achtbaan Alpenexpress voortaan kan kiezen uit twee VR-ritten: óf je gaat met Ed Euromaus in een mijnkarretje op avontuur óf je kiest ervoor om Sky Explorer te worden. In de Traumzeit-Dome komt ook een nieuwe film: “The secrets of gravity – From Europe to space”.  In de grootste mobiele 360-graden bioscoop ter wereld ga je samen met een jongen en zijn robotvriend in het voetspoor van Albert Einstein op zoek naar de geheimen van de zwaartekracht.

 

Liefhebbers van snelheid maken zeker een ritje in de 73 meter hoge achtbaan Silver Star welke een snelheid van 130 km/u kan bereiken. Maar ze moeten zeker de expositie in het station van deze achtbaan bekijken. Na drie Formule-1 wereldkampioenschappen op een rij staat hier alles in het teken van een van de meest markante circuits ter wereld: “MONACO”. Behalve een heuse Formule-1-bolide kun je er een safety-car en enkele show-cars bezichtigen.

 

Direct naast de Mercedes Benz-hal is deze winter de Europa-Park-Arena verrezen. Deze evenementenhal van 3.000 m2 en een hoogte van 13 meter leent zich bij uitstek voor concerten, beurzen en andere evenementen, maar is ook ingericht voor tv-producties. De Arena biedt plaats aan 6.000 concertgangers en heeft keukenvoorzieningen om 2.000 zittende gasten gelijktijdig te voorzien van een diner.

 

Met meer dan 100 attracties heeft Europa-Park het grootste aanbod van alle parken in Europa. Ook het entertainmentprogramma is met meer dan 23 uur show per dag het best gevuld. Vele shows zijn verfrist en ook de evenementenkalender puilt weer uit met themafeesten en acties. De Sommernachtsparty bijvoorbeeld, waarbij het park tot middernacht geopend blijft, staat geprogrammeerd voor 22 juli 2017.

 

Het investeringsbudget bedroeg voor dit seizoen enkele tientallen miljoenen Euro’s. Hiervoor bouwt Europa-Park niet alleen nieuwe attracties, ook werden bestaande verder verfraaid. Zo kreeg de Käthe Kruse poppententoonstelling een nieuwe locatie, het Spookslot een viertal nieuwe scènes, het Speelparadijs in Ierland een nieuwe  ingang en Wichtelhausen een nieuwe gevel. Ook werden enkele restaurants aangepakt: Wafelbakkerij, Seerestaurant, Colonial House en de pizzeria in hotel Colosseo. Tenslotte werden een paar winkeltjes verbouwd: de souvenirschop in de Deutsche Allee en de shop in hotel Colosseo.

 

Na een dag vol belevenissen kun je in de vijf viersterren themahotels comfortabel uitrusten voor een nieuwe dag in het beste park ter wereld. Dat zal met ingang van dit seizoen nog beter lukken in hotel El Andaluz: daar zijn alle 192 kamers nu uitgerust met boxspring-bedden. Avonturiers overnachten bij Europa-Park in de tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan, camper of tent op de camping.