Eerste attracties van nieuw themagebied in De Valkenier bekend

Het Nederlandse familiepretpark De Valkenier zal dit jaar uitbreiden met een nieuw themagebied. Het nieuwe themagebied zal openen voor de 85ste verjaardag van het pretpark en ondertussen zijn ook de eerste nieuwe attracties bekend gemaakt.

 

De Valkenier plant een heus nieuw themagebied, dat volledig in het teken zal staan van Piraten. Het themagebied zal dan ook toepasselijk de naam ‘Piratenland’ krijgen. Door deze nieuwe uitbreiding zal het pretpark 20 tot 25% groter worden in oppervlakte dan voorheen.

Tot nog toe wou De Valkenier nog niet veel kwijt over de nieuwe investeringen, maar nu zijn de eerste attracties voor dit nieuwe themagebied bekend. Er zal een piratenboot gebouwd worden en er komt een blotevoeten pad met een watergeul, zand en modder. Daarnaast komt er een extra grote butterfly attractie die gebouwd zal worden door het Duitse bedrijf Sunkid Heege. Deze attractie krijgt de naam “Vliegende Schatkist” wat perfect past bij het themagebied en het type attractie. Verder zullen ook een aantal bestaande attracties naar de nieuwe zone verplaatst worden.

De Vliegende Schatkist wordt een ‘Butterfly – New’ die we kennen van de Vliegende Valk in Speelpark Oud Valkeveen, daar werd de attractie in 2014 geïntroduceerd. Een kleinere variant van deze attractie vinden we ook terug in het Belgische overdekte kinderpretpark Mega Speelstad en het Nederlandse pretpark Julianatoren. Ook in Sybrandy’s Speelpark en Hoge Boekel Speelpark vinden we de kleinere versie terug. De attractie kan je zelf met je vrienden of familie bedienen en levert heel wat kriebels in de buik op.

 

De Valkenier heeft verschillende leuke attracties. Een daarvan is een rollercoaster met de naam Achtbaan. Dit is een familiale achtbaan (Tivoli Large) van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Deze attractie heeft een snelheid van 36 km/u en een hoogte van 8 meter. Het parcours is 360 meter lang. Andere leuke attracties zijn bijvoorbeeld de botsauto’s, de monorail, de waterglijbanen, de carrousel en het reuzenrad. De Valkenier staat bekend om een goedkoop dagje uit.

 

Bronnen: De Valkenier, rcdb, looopings