DrageKongen wordt voorzien van een Oosters kleedje

Djurs Sommerland opent dit jaar een nieuwe achtbaan genaamd ‘DrageKongen’. Het thema van de snelste, hoogste en langste Inverted familieachtbaan in Europa werd onlangs bekend gemaakt.

 

Djurs Sommerland opent volgend seizoen de nieuwe achtbaan Drage Kongen. De baan werd ontwikkeld door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Deze bouwer was ook al verantwoordelijk voor de bouw van Juvelen en Piraten. Drage Kongen zal een topsnelheid van 85 km/h behalen.

Het verhaal van de attractie werd geïnspireerd uit de Oosterse mythologie. Betreed de wereld van Dragekongen (in het Nederlands vrij vertaald als “De Drakenkoning”).
Deze koning der draken wordt (per ongeluk) uit een diepe slaap gewekt door de bezoekers. De draak grijpt de bezoekers vast met zijn enorme klauwen en neemt hen vervolgens mee op een wervelende vlucht doorheen het luchtruim van Djurs Sommerland.

Deze thematisatie zal voorzien worden door het Nederlandse bedrijf Jora Vision. De eerste onderdelen zijn reeds aangekomen in Djurs Sommerland zoals een groot drakenbeeld en allerlei beplanting. Ook werden de eerste decorelementen zoals muren en poorten reeds opgebouwd, maar het park is nog lang niet klaar, de komende maanden zal er nog stevig worden doorgewerkt om alles tijdig af te krijgen. Door de komst van deze nieuwe attractie ontstaat dus ook een geheel nieuw themagebied: Het verre Oosten.

 

De opening van deze achtbaan staat gepland in mei 2017.

 

 

Bron: Djurs Sommerland