Werfbezoek bij snelste inversie achtbaan van Nederland

Op 2 maart waren we uitgenodigd bij Attractie – en vakantiepark Slagharen om de bouwwerf te bezoeken van de gloednieuwe achtbaan Gold Rush. Deze achtbaan vervangt de oude Thunder Loop, die na 37 jaar het park moest verlaten.

 

Tijdens een werfbezoek in Attractie – en vakantiepark Slagharen konden we ontdekken hoe ver de werken gevorderd zijn voor de nieuwe achtbaan Gold Rush. De bouw schiet goed op, momenteel staat al bijna de helft van de track recht.

Gold Rush zal de eerste triple launch coaster van Nederland worden en meteen ook de snelste achtbaan met inversies van Nederland zijn. Met 95 km/u zal deze achtbaan 5 km/ sneller zijn als Baron 1898 in de Efteling en Express: Platform 13 in Walibi Holland. Maar dat is niet alles, dit wordt ook meteen de tweede snelste achtbaan van Nederland. Enkel Goliath in Walibi Holland doet het beter met 106 km/u.