Dit wordt het treintje van de nieuwe achtbaan in Freizeitpark Plohn

Freitzeitpark Plohn opent dit jaar de nieuwe achtbaan Drachenwirbel. De nieuwe achtbaan is van de hand van de Italiaanse bouwer SBF Visa Group. Onlangs kregen we voor het eerst het treintje te zien, dat de vorm van een draak heeft.

Het Duitse park Freizeitpark Plohn opent opnieuw een nieuwe achtbaan, dit wordt al de zesde achtbaan van het park. Men koos ditmaal voor een achtbaan die uiterst geschikt is voor families met kinderen. De nieuwe achtbaan werd geleverd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group, dat in 2006 ook al een achtbaan leverde aan het park. Toen werd namelijk de achtbaan Raupe geopend, een Big Apple.

Drachenwirbel is een compacte spinning coaster en is te vinden in de Japanse tuin van het park. Om perfect in het thema te passen onthulde men het treintje, dat een Draak moet voorstellen.

Deze achtbaan zal openen in de Japanse tuin van het park, niet ver van de nieuwe ingang. De achtbaan heeft een lengte van 113 meter en een hoogte van 7 meter. Er zal plaats zijn voor 16 personen, die per vier en rug aan rug per gondel plaatsnemen. De gondels zullen tijdens de rit ook ronddraaien.

Bron en foto’s: Freizeitpark Plohn