Glijbanen ingegleden in Comics Station Antwerp

In het station van Antwerpen-Centraal wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuw attractiepark. Comics Station Antwerp is een attractiepark dat gebaseerd is op de cultuur van Belgische striphelden. In het park zijn er verschillende attracties te vinden verdeeld in zones rond Suske & Wiske, De Smurfen, De Kiekeboes, Urbanus, Lucky Luke en Jommeke. Ook heeft het park 2 wereldrecords te pakken en die wereldrecords waren de reden voor ons bezoek op de werf.

 

Wanneer je nu aan de achterzijde van het station van Antwerpen-Centraal komt lijkt het nog een grote bouwwerf maar niets is minder waar. Hier wordt met man en macht gewerkt aan de afwerking van het park. Tussen de 120 & 140 bouwvakkers zijn dag in en dag uit in de weer om het park af te werken, maar alles zit op schema volgens een van de initiatiefnemers, Jeroen Jespers.

Ons bezoek aan deze werf is niet voor niets, samen met een 50-tal kinderen en hun ouders werden we verwelkomd om een eerste blik te krijgen in het park maar vooral van de glijbanen die het park rijk is. Er zijn er welgeteld 4. De kinderen zijn uitgekozen via wedstrijden op social media. Zij mochten er vandaag voor zorgen dat de glijbanen goed zullen glijden door er verschillende keren door te gaan zodat de buis goed gepolijst wordt. Het is net als bij een ijsbaan. Hoe meer je erover heen glijdt, hoe sneller en soepeler hij gaat.

Eerst en vooral hebben we de record brekende glijbaan, namelijk de Mega Twister. Deze is 22,5 meter hoog en 51 meter lang. Beide zijn momenteel wereldrecords. Deze glijbaan begint op het hoogste punt van het park, het gelijkvloers. Al de rest is onder de grond gebouwd en op het diepste punt zit je 18 meter onder de grond! Naast deze glijbaan heb je nog 2 glijbanen, de Maxi Twister en de Double Twister. Deze zijn respectievelijk 12 meter en 5,5 meter hoog en op de Double Twister kan je met 2 naast elkaar naar beneden glijden.

Op de 2 hoogste glijbanen wordt er gewerkt met poortjes om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren en ook met led borden die aangeven wanneer je mag vertrekken maar ook je tijd registreren die je erover doet om beneden te raken. Er komen ook nog schermen beneden waar je kan zien wie boven begint en de eerste meters kan meevolgen van de glijder.

De 2 hoogste glijbanen zijn ondertussen uitgepakt en enkel de Double Twister zit nog in zijn verpakking. Dit was geen gemakkelijke opdracht want het park heeft hiervoor de hulp ingeroepen van ervaren alpinisten die dit via de pilaren konden doen. Een waar huzarenstukje dus!

Naast deze glijbanen werd nog een tipje van de sluier opgelicht over wat het park anders nog te bieden zal hebben. Er zal een grote binnenspeeltuin, een theater- en bioscoopzaal, een winkel en een restaurant aanwezig zijn. De grootste andere attracties blijven nog even verborgen tot de opening op 3 april maar toch kregen we al een kleine blik. Een heuse 4D-digitale rollercoaster van Lucky Luke, een interactieve darkride in het Smurfenbos en ook de teletijdmachine van professor Barabas zijn al zeker aanwezig! Er zijn in totaal meer dan 60 attracties aanwezig dus het is zeker een bezoekje waard vanaf 3 april!

Comics Station Antwerp gaat open op 3 april voor het grote publiek en een ticket zal € 19,5 kosten op de site en € 21,5 aan de deur.

 

Bron: Comics Station