Dierentuinen nemen voorzorgen na vermoorde neushoorn

In een zoo in Thoiry hebben stropers maandagavond voor schokkende toestanden gezorgd. De stropers braken in, in het park, en schoten een vijfjarige neushoorn dood. Vince, zoals het dier genoemd werd, overleed enkel en alleen voor zijn hoorn.

 

Een schokgolf gaat momenteel doorheen de dierentuinen. Nog nooit eerder is een dergelijk geval gebeurd in een Europese zoo. De neushoorn Vince uit de Zoo in Thoiry, vlak bij Parijs, werd er neergeschoten door stropers. Vervolgens hebben ze met een kettingzaag de hoorn afgezaagd.

In het verblijf zaten drie neushoorns. Een 37-jarige wijfje en een 5-jarig mannetje werden waarschijnlijk van hetzelfde lot bespaard doordat de daders in tijdnood kwamen.

Belgische dierenparken uiten hun medeleven en zeggen zelf ook extra maatregelen te treffen. Pairi Daiza en Planckendael lieten al weten het nodige te doen om deze gruwelijke daad te voorkomen. Over welke maatregelen het gaat wordt uiteraard niet verder op ingegaan om de stropers geen ideeën te bezorgen.

Een hoorn zou zo’n 30.000 tot 40.000 euro opleveren.

 

Bronnen: HLN, De Morgen

Foto Thoiry