Andrea Iannone uitzonderlijke testrijder voor de nieuwe attractie van 2017 in Gardaland – SHAMAN

Van de haarspeldbochten van de MotoGP tot de loopings van SHAMAN, de achtbaan met virtual reality.

 

Om SHAMAN, de nieuwe attractie in 2017 van Park n°1 in Italië, officieel te testen, is in Gardaland een uitzonderlijke testrijder gearriveerd: Andrea Iannone, een van de internationaal meest succesvolle kampioenen van de MotoGP en nieuwe rijder voor het team Suzuki ECSTAR.

Dankzij de speciale Virtual Reality-brillen gebruikt op de meest legendarische achtbaan van het Park, wordt SHAMAN een spectaculair en meeslepend avontuur. En wie zou hem beter kunnen testen dan een van de snelste motorrijders die van adrenaline zijn beroep heeft gemaakt en zonder aarzeling de meest kronkelige trajecten met haarspeldbochten en acceleraties pijlsnel aflegt? 

Andrea Iannone, alias The Maniac, geboren in 1989, is gek op adrenaline en nieuwe uitdagingen. “Durf, durf altijd” is zijn motto. Hij houdt ervan om zich vast te bijten in adembenemende ondernemingen – zowel aan boord van een bolide op een racebaan, als op de nieuwe attractie die Gardaland op 8 april aanstaande aan zijn bezoekers presenteert.

In een Paddock atmosfeer – geleid door een team ingenieurs en monteurs entertainmentprofessionals – heeft de kampioen zich letterlijk mee laten slepen in een andere dimensie: met de Virtual Reality-bril op zijn hoofd, heeft hij zich in het spectaculaire avontuur van SHAMAN gestort, met een adelaarsvlucht over de grens van de mysterieuze wereld van de geesten van de Amerikaanse Indianen.

Stoplichten aan en op de startblokken, alles klaar voor het geweldige avontuur, vanaf nu zal deze achtbaan nooit meer dezelfde zijn! Een sensationele ervaring op 360°, een reis vol uitdagingen en verrassende visuele en geluidseffecten hebben de speciale testrijder in een nooit tevoren ontdekte 

dimensie gebracht. Op het ritme van betoverende sjamanistische muziek, voorzien van Virtual-Reality-bril, is Iannone – stap voor stap – de fantastische wereld van de geesten van de Amerikaanse Indianen binnengetreden.

Virtueel vervoerd op de rug van een adelaar – in plaats van zittend op zijn geliefde motor – heeft Iannone het eerste deel van het traject, omgeven door rotsen die lijken op de Rocky Mountains en indrukwekkende totempalen, afgelegd. Alle elementen van de fysieke wereld komen in de Virtual Reality tot leven; zo worden de arend en de beer, die de Indiaanse cultuur symboliseren, gematerialiseerd om de overgang te begeleiden van de “echte” wereld, door een magische poort met een gigantische dromenvanger, naar die van de geesten. En dan in een duikvlucht naar beneden in een wervelende reis!

Na een adembenemende rit verwoordt een ervaren motorrijder als Iannone de emoties die iedereen kan beleven aan boord van SHAMAN: “Ik had absoluut niet verwacht dat een achtbaan dit effect zou kunnen hebben, je hebt echt het gevoel dat je op de rug van een adelaar zit.”

En: “De Virtual Reality op deze achtbaan is iets ongelooflijks, zoiets heb ik nooit eerder beleefd, je voelt de spanning oplopen; ik ben heel enthousiast! SHAMAN laat je een meeslepende en mysterieuze wereld betreden […] Adrenaline en snelheid zijn zeker gemeenschappelijke punten tussen mijn wereld – die van de MotoGP – en die van SHAMAN”. Het woord van een kampioen!

 

Luca Marigo, Sales & Marketing Director, enthousiast over de nieuwe relatie, heeft gezegd: ”Net als Iannone, zullen alle passagiers van SHAMAN een crescendo van spanningen en sensaties beleven….de dubbele looping, de twee zijschroeven en de laatste helix in deze attractie worden ware luchtacrobatieën. Dit wordt echt een unieke ervaring: Een mix van adrenaline en een meeslepend visueel en geluidseffect door het superspannende traject van deze attractie in combinatie met de inhoud van de Virtual Reality.”