ZOO Antwerpen en Planckendael beschermen vogels tegen vogelgriep

Er is vogelgriep in ons land geconstateerd. Daarom beslissen ZOO Antwerpen en Planckendael, in samenspraak met de Vlaamse overheid, om hun vogels hiertegen de beschermen en alle vogelverblijven in de parken te sluiten voor bezoekers. Concreet betekent dit dat de verblijven waar je als bezoekers tussen de vogels kunt wandelen, zoals de Savanne in de ZOO en de Pinguïnpromenade in Planckendael, tijdelijk gesloten zijn.

Waarom mogen bezoekers niet meer bij de vogels? Het kan zijn dat bezoekers ongewild via kleding of schoenen het vogelgriepvirus binnenbrengen. Hier kunnen onze vogels ziek van worden. Het gaat gelukkig om een tijdelijke maatregel en we houden je graag op de hoogte van het verdere verloop.

Het goede nieuws? Alle andere dieren in de ZOO en Planckendael zijn wél gewoon te bezoeken. Speciaal onze pasgeborenen en nieuwkomers in Planckendael zijn niet te missen. Kom dus zeker genieten van de twee babygirafjes en vanaf volgende woensdag onze twee Tasmaanse duivels in Planckendael.