Technische verbeteringen aan Bengal Rapid River in Bellewaerde

In Bellewaerde wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe attractie Dawson Duel die in de lente zal openen, maar ook in de rest van het park zit men niet stil. De attractie Bengal Rapid River wordt technisch op punt gesteld.

 

De attractie Bengal Rapid River opende in 1988 in Bellewaerde. Deze waterattractie werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Deze onstuimige Rapid River had een groot nadeel, wanneer de herfst aanbreekt en de blaadjes van de bomen vallen kon ze niet geopend worden doordat de bladeren de filters verstoppen.

Het probleem met de bladeren zou vanaf dit seizoen volledig van de baan moeten zijn, het park investeerde namelijk in een speciaal systeem dat de bladeren verwijdert. Op deze manier kan Bellewaerde de attractie geopend houden tijdens de Halloweenperiode, wat voorheen niet mogelijk was.

In Walibi Holland opende in 1994 een gelijksoortige attractie met El Rio Grande. Dit park investeerde dit jaar in gloednieuwe boten voor hen variant. De oude boten werden naar Bellewaerde vervoert waar ze zullen dienen voor vervangonderdelen. Vekoma bouwt namelijk dit type attractie niet meer. In Walibi Holland koos men om deze reden voor boten van de bouwer Hafema, vergelijkbaar met de boten van El Rio in Bobbejaanland en Djengu River in Toverland.