LEGOLAND Billund blijft investeren na recordjaar

In 2017 gaat LEGOLAND Billund nog meer accommodaties aanbieden, nieuwe wolkenkrabbers in Miniland en een weerzien met een oude bekende uit een sterrenstelsel ver, ver weg.

2016 was het jaar waarin LEGOLAND meer gasten mocht ontvangen in Billund met de nieuwe LEGO® NINJAGO® zone. In 2017 zullen enkele nieuwigheden toegevoegd worden aan Miniland, ’s werelds grootste LEGO miniaturen zone.

 

 

LEGO accommodatie

LEGOLAND Holiday Village breidt in 2017 uit met 50 nieuwe Ninjago hutten en 30 nieuwe Wilderness vaten. Bovendien is een deel van de kamers van Hotel LEGOLAND gerenoveerd.

“We hebben een grote toename gezien van het aantal toeristische overnachtingen in Zuid-Denemarken in de afgelopen jaren. Dit door de grote marketing inspanning die we maken in LEGOLAND Billund Resort, samen met andere attracties en gemeenten om ons heen. Hierdoor zien we een stijging in de vraag naar LEGO accommodatie dicht bij LEGOLAND park, waardoor we deze investering maken,” vertelt Christian Woller, directeur van LEGOLAND.

Grote gebouwen in Miniland

In de afgelopen jaren kreeg LEGOLAND een aantal nieuwe attracties zoals Ninjago The Ride, Ghost – The Haunted House en de Polar X-plorer. Nu is het de beurt aan een nieuw gebied in Miniland met een aantal van ’s werelds hoogste gebouwen. World’s Tallest, wordt de naam van de nieuwe zone. Deze zal worden gebouwd met meer dan 800.000 LEGO stenen en zal onder andere een model van de Burj Khalifa krijgen, als het hoogste gebouw van 5,5 meter en One World Trade Center..

“Miniland is het hart van de LEGOLAND ervaring en een aantal van de dingen waar we het meest trots op zijn om te tonen aan onze gasten. Daarom zijn we blij in 2017 een heel nieuw gebied in te voeren, terwijl we andere delen volledig renoveren,” vertelt Christian Woller.

LEGO Star Wars X-wing keert terug naar huis

Naast de nieuwigheden in Miniland zal er in 2017 ook een reünie plaatsvinden. De populaire LEGO Star Wars X-wing Starfighter, bekend uit de Star Wars films zal terugkeren naar het park. Deze kwam voor het eerst naar het park in 2015.

“LEGO X-wing is een geweldige ervaring voor jonge en oude Star Wars fans, en een indrukwekkende LEGO-model,  een mooie toevoeging voor onze bezoekers, toen deze voor het eerst werd tentoongesteld in LEGOLAND,” vertelt Christian Woller.

 

LEGOLAND opent haar deuren voor een nieuw seizoen op 1 april 2017.

 

 

Bron en foto’s: LEGOLAND