Särkänniemi gestart met de bouw van nieuwe achtbaan “Hype”

Amper een maand geleden kondigde het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park de komst van de nieuwe spectaculaire achtbaan Hype aan, maar ondertussen zijn de bouwwerken voor de nieuwe attractie al volop aan de gang. Särkänniemi zal met Hype de snelste en hoogste achtbaan uit haar geschiedenis openen.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides heef de achtbaan ontworpen en is momenteel volop bezig met de spectaculaire attractie op te bouwen. Op een bouwfoto die verscheen op de Twitter pagina van de fabrikant is te zien hoe het onderste gedeelte van de achtbaan al volledig is geplaatst. Naast de al reeds geplaatste track, komt later het station te liggen. Op deze plek zullen ook de lanceervinnen geplaatst worden die de achtbaan tot drie keer toe zullen lanceren.

 

Hype wordt 45,7 meter hoog en zal een snelheid krijgen van 99,8 km/u. Hierdoor wordt het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste van Finland. De snelheid van 99,8 km/u zal bereikt worden door middel van 3 lanceringen, daarvan zullen er twee voorwaarts plaatsvinden en 1 achterwaarts. In totaal wordt Hype 263 meter lang en de bezoekers zullen door 2 speciale elementen gaan. Het gaat om een In-Line Twist waarbij de bezoekers overkop gaan en een Non Inverting Loop waarbij de inzittenden net niet overkop zullen gaan.

 

 

De achtbaan wordt een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides. Van deze achtbaan zijn er momenteel 5 gebouwd en er zullen er nog drie openen in 2017 en 2018. Hype in Särkänniemi Amusement Park zal normaal openen op 29 april 2017, dit is de tweede Sky Rocket II achtbaan voor Europa. Eerder openende Sky Scream in het Duitse pretpark Holiday Park, onderstaande video geeft een beeld wat we van de nieuwe attractie moeten verwachten.

 

 

Foto’s: Premier Rides