Nieuwe achtbaan Six Flags Over Texas compleet

In Six Flags Over Texas werd onlangs het laatste trackdeel van de nieuwe achtbaan geïnstalleerd. De achtbaan is een Free Spin 4D Coaster gebouwd door S&S Worldwide. Er zullen dit jaar drie dit soort achtbanen openen in meerdere Six Flags parken, maar Six Flags Over Texas heeft een voorsprong op de bouwwerkzaamheden.

 

 

Six Flags Over Texas mocht onlangs klinken op het installeren van het laatste trackdeel van de Joker achtbaan die dit jaar zal openen in het park. Joker is een zogenaamde Free Spin 4D Coaster die gebouwd wordt door S&S Worldwide.

Behalve Six Flags Over Texas zal Six Flags New England (Agawam, Massachusetts, USA) en Six Flags Over Texas (Arlington, Texas, USA) eenzelfde soort achtbaan openen. De achtbanen zijn 310,6 meter lang en hebben een snelheid van 61,2 km/u. De achtbaan zelf is 36,6 meter hoog en de daling bedraagt 16,5 meter. Het aantal keren dat de bezoekers overkop gaan in de achtbaan kan verschillen van rit tot rit, naargelang de gewichtsverdeling van de bakjes.

 De term 4D Coaster wordt gebruikt voor een achtbaan met karretjes die draaien rond de x-as waardoor de bezoekers overkop gaan tijdens de rit. De term Free Spin is de modelnaam van de achtbaan en wilt zeggen dat het draaien rond de x-as half gecontroleerd gebeurd en half vrij (Free).

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Texas