Nieuwe achtbaan in Parc du Petit Prince voltooid

De laatste trackdelen van de nieuwe achtbaan in het Franse pretpark Parc du Petit Prince werden geplaatst. De nieuwe achtbaan heeft de naam Serpent gekregen en zal bij de start van het nieuwe pretparkseizoen openen.

 

Serpent is een Force – Two achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. De rollercoaster is 9 meter hoog en behaald een snelheid van 39 km/u. Het parcours is 222 meter lang en is gebouwd op een oppervlakte van 41,7 meter bij 28 meter.

Dit jaar opent het park drie nieuwe attracties. Naast de achtbaan komt er ook een log flume (in de volksmond ook wel de boomstammetjes genoemd) en een 4D-simulator. De voorziene opening van Serpent is gepland op 8 april 2017.

Le Parc du Petit Prince was vroeger een bioscoop die in handen was van Compagnie des Alpes (CDA), de groep die verschillende pretparken bezit zoals Bellewaerde, Walibi Belgium, Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Parc Astérix. Eind 2012 trok CDA er de stekker uit, maar in 2014 kocht de Aerophile Group de site over en veranderde het naar een pretpark.

Le Parc du Petit Prince is gelegen in de Elzas in Frankrijk, vlak naast de route die je rijdt wanneer je naar Zwitserland of Italië gaat, een perfecte tussenstop dus om de lange reis te onderbreken. Het Franse pretparkje staat volledig in het teken van De Kleine Prins (Le Petit Prince).

 

 

Foto’s: Le Parc du Petit Prince