Hoogste indoor glijbaan bij Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp*, het nieuwe thema-en belevingspark rond onze populaire Belgische stripfiguren in de stationshal van Antwerpen- Centraal, pakt uit met een wereldprimeur.

 

De opening van het familiepark is pas voorzien op maandag 3 april 2017, maar intussen worden een heleboel attracties opgebouwd, geïnstalleerd en getest door de partners en het personeel van Comics Station Antwerp.

“Eén van de hoogtepunten – en dat mag u letterlijk nemen – wordt de Comics Twist. De Twist bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat ontworpen werden voor  de unieke atriumruimte van Comics Station Antwerp. Alle onderdelen werden  de  voorbije weken vanuit Duitsland naar Antwerpen gebracht, uitgepakt en zorgvuldig door specialisten gemonteerd”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO Comics Station Antwerp.

De hoogste glijbaan is met zijn hoogte van 22,5m  meteen de hoogste indoor slide  van de wereld. Dat is niet alleen goed voor uren glij-plezier, maar ook voor de eerste primeur van Comics Station Antwerp.

Voor de Comics Twist werd een heuse alpinist aangeworven die in volledige klimuitrusting de slides zal onderhouden. Nog een leuk weetje: een ploeg van 50 vrijwilligers zal de komende weken de binnenkant van de glijbanen opboenen om deze nog sneller te maken.

Toegang tot Comics Twist is standaard inbegrepen in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Op sluitingsmomenten van het familiepark zal een apart ticket voor de Comics Twist beschikbaar zijn aan de kassa. Tickets voor het park online verkrijgbaar voor

€19.50 via www.comicsstation.be Glijden maar!

 

Over Comics Station Antwerp

Comics Station Antwerp is een indoor thema- en belevingspark rond de populaire Belgische stripfiguren dat met Pasen 2017 haar deuren opent in het station Antwerpen- Centraal. Met een oppervlakte van 6.000 m2 over 4 niveaus richt het park zich voornamelijk op families met kinderen van 4 tot 14 jaar; goed voor zo’n 250 à 300.000 bezoekers per jaar.

6 populaire stripfiguren waaronder Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Lucky Luke, Urbanus en De Smurfen krijgen elk een permanente, gethematiseerde zone in het park. Er zijn meer dan 60 verschillende attracties waaruit men kan kiezen: mechanische attracties maar ook allerlei interactieve elementen en doe-activiteiten die het  (strip)verhaal echt tot leven brengen. Goed voor uren  plezier  voor  de  hele  familie  want de gemiddelde bezoekerstijd bedraagt 4 à 5 uur.

Met alle huidige en toekomstige activiteiten onderstreept Comics Station Antwerp haar ambitie om de geschiedenis en highlights van de populaire Belgische stripcultuur op een hedendaagse en creatieve manier uit te dragen. In totaal wordt meer dan 12,5 miljoen euro geïnvesteerd in het project, waardoor ook meer dan 50 mensen een job zullen vinden bij Comics Station Antwerp.