Heide Park neemt voorgoed afscheid van Okti

Het Duitse Heide Park neemt voorgoed afscheid van de attractie Okti. Na 35 jaar dienst heeft deze octopusattractie zijn pensioen wel verdiend.

 

Okti, een octopusattractie, deed in 1982 zijn intrede in het Duitse Heide park. Deze attractie werd gebouwd door het bekende bedrijf Schwarzkopf, beter bekend van achtbanen zoals Olympia looping, Looping Star in Bobbejaanland en Thunderloop in Attractiepark Slagharen.

Het bestuur heeft besloten om deze attractie voorgoed uit het park te verwijderen. De attractie werd dit jaar maar liefst 35 jaar oud. In het begin ging deze door het leven als Riesenkrake, wat zoveel betekent als Reuzeninktvis. Later werd deze octupusattractie, met de komst van de vertical drop coaster Krake in 2011, omgedoopt tot Okti, verwijzend naar één van de toenmalige parkmascottes.

Okti draaide zijn laatste rondjes in 2015. Er waren geruchten dat de attractie gerenoveerd zou worden en een nieuw plekje zou krijgen in het park. Zover is het echter nooit gekomen. Heide Park bevestigde onlangs dat Okti niet meer zal terugkeren.

 

In Okti namen passagiers plaats in één van de draaiende gondels. Deze gondels waren bevestigd aan stalen armen die op en neer konden bewegen terwijl de gehele constructie rondom zijn as ronddraaide. De maximale hoogte die een opverende arm bereikte was 3,5 meter. Het enige dat overblijft van Okti is de grote betonnen fundering.

Een gelijkaardige attractie kan je bijvoorbeeld terugvinden het in Nederlandse attractiepark Slagharen (El Torito).

Okti verdwijnt, maar het park verwelkomt in 2017 ook een nieuwe attractie, namelijk “Ghostbusters 5D – Die ultimative Geisterjagd“. Deze zal gebouwd worden in de voormalige “Hallo Spencer” hall.

 

Bron: Parkerlebnis