Grootste themapark van Duitsland evenaart bezoekersrecord

Europa-Park behaalde opnieuw een mooi bezoekersaantal in 2016. Hiermee evenaarden ze het recordaantal van 5.5 miljoen bezoekers, dat in 2015 gehaald werd. De nieuwe investeringen blijven de bezoekers naar het park lokken maar ook de hotels doen het zeer goed.

 

Met 5.5 miljoen bezoekers in 2016 mag Europa-Park weer positief terugkijken op een succesvol jaar. Het park investeerde vorig jaar 20 miljoen euro in het nieuwe themagebied Ierland, een gebied voor de kleinste bezoekers, waar onder andere een kinderachtbaan gebouwd werd.

Ook de bezettingsgraad van de hotels blijft groeien. Bezoekers verblijven niet enkel meer en meer in de hotels van het park, de verblijven worden ook langer. Vooral Franse en Zwitserse bezoekers beginnen meer en meer het park te ontdekken.

Ook voor 2017 gebeuren grote investeringen in het park. Zo is men bezig met de bouw van Project V. Project-V is de werknaam voor het flying theater dat het park bouwt. Bij deze vliegsimulator zal je in vogelvlucht over Europa vliegen.

In 2018 zal dan weer een gloednieuw waterpark openen niet ver van het huidige themapark. Naast het waterpark zal opnieuw een nieuw hotel gebouwd worden. Het lijkt er op dat de toekomst enkel maar positief is.

 

Bron: parkerlebnis

Foto: Europa-Park