Chinees pretpark laat bezoekers stretchen vooraleer ze de achtbaan in gaan

Ooit al eens last gehad van stijve spieren na een achtbaanritje? Een Chinees pretpark heeft er een oplossing voor gevonden. Alle bezoekers moeten eerst rek en strek oefeningen maken vooraleer ze een ritje mogen maken.

 

In het Chinese pretpark Happy Valley in de provincie Shanghai moeten bezoekers eerst rek en strek oefeningen maken als ze een ritje willen maken op de Wooden Coaster Fireball. De achtbaan werd gebouwd in 2009 door de Canadese achtbaanbouwer Martin & Vleminckx en werd ontworpen door het Amerikaanse ontwerpbureau van The Gravity Group. Fireball is niet de enige achtbaan in China waar rek en strek oefeningen vereist zijn, ook in het zuster park Happy Valley in de provincie Shenzhen zijn er verschillende achtbanen waar deze regel geld.

 

Wooden Coaster Fireball behaald een snelheid van 90 km/u en is 33 meter hoog. De 1164 meter lange achtbaan heeft een first drop van 60 graden. De treinen op de achtbaan werden gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters. Ondanks dat de houten achtbaan helemaal nog niet zo oud is, nauwelijks 10 jaar oud, is het wel de oudste houten achtbaan van China.

 

De OCT Group, die de eigenaar is van de Happy Valley pretparken, zorgde met de opening van Fireball voor een heel reeks van houten achtbanen in China. Sinds de opening van de achtbaan in 2009 zijn er 11 houten achtbanen gebouwd in China en nog eens 4 andere zijn in opbouw die dit jaar normaal gezien openen. Het zijn vooral de OCT Group van de Happy Valley parken en de Fatawild Group van de Fantawild en Oriental Heritage pretparken die de houten achtbanen laten bouwen in hun pretparken.

 

 

Bron: Happy Valley