Een dagje Walygator Parc wordt een stuk goedkoper

Het Franse park Walygator Parc kwam vorig in handen van de Spaanse Aspro-Ocio Group. Sinds deze groep aan de leiding kwam, werd de gratis parking afgeschaft en moesten bezoekers sinds vorig jaar vijf euro betalen om te parkeren. Verder werd een fastpass systeem ingevoerd, allerlei manieren om meer geld in het laatje te krijgen, leek het. Toch kiest het park dit jaar voor een prijsverlaging op de toegangsprijs.

 

Walygator Parc, thuishaven van de hangende achtbaan Monster en de houten achtbaan Anaconda, kwam in het verleden meermaals in slechte papieren te zitten. Om die reden werd het park meer dan eens verkocht. Vorig jaar nog kwam de Spaanse Aspro-Ocio Group aan het roer te staan. Deze groep nam eerder ook Walibi Sud-Ouest over. De Spaanse Aspro Ocio Groep bezit reeds meer dan 40 recreatieparken in Europa, onder andere Boudewijn Seapark in Brugge te België, Oakwood Theme Park in Wales en Aqualand in Frankrijk, Spanje en Portugal.

Vorig jaar schafte men de gratis parking af en voerde men een fastpass systeem in, manieren om meer geld te gaan verdienen. Dit jaar laat het park de prijs sterk dalen voor een toegangsticketje. Voor volwassenen kost een kaartje nog € 25, een daling van € 5, voor kinderen kost een kaartje € 21,50, een daling van € 3,50.

Het lijkt er op dat het park met deze marketingstrategie meer bezoekers naar het park probeert te lokken. Deze bezoekers zijn veelal afkomstig van Frankrijk, maar ook uit Luxemburg.

Interesse in de geschiedenis van dit park?

 

Bron: Walygazet