Bouwupdate: Grootste pretpark van Azië wordt gebouwd in Turkije

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

Door de verschillende aanslagen en de mislukte staatsgreep in Turkije, is het momenteel zeer onrustig in het land en ook in de hoofdstad Ankara. Door deze problemen is de bouw van het park vertraagd en is het ook niet het gepaste moment om het park te openen. Daardoor werd de opening vorig jaar uitgesteld naar 2017. Er vonden al wel verschillende soft-openingen plaatst.

De volledige bouw van Ankapark en het overzicht van alle achtbanen kan je hier bekijken.

 

Foto’s: Ankapark