Track nieuwe achtbaan in Furuvik compleet

Het Zweedse pretpark Furuvik opent dit jaar een nieuwe achtbaan. De achtbaan zal de naam Fireball dragen en werd gebouwd door Vekoma. Dit wordt de snelste en hoogste achtbaan van het park.

 

De eerste bouwwerken gingen onlangs van start in Furuvik, waar dit jaar de nieuwe achtbaan Fireball zal openen. De bouw verloopt alvast supersnel, vandaag werd het laatste trackdeel al geïnstalleerd op de achtbaan.

Fireball wordt een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan zal niet de standaard lay-out krijgen, maar wel een op maat gemaakt voor het park. De familieachtbaan zal een maximale snelheid van 60km/u behalen en wordt 23 meter hoog. Het parcours van 210 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd waardoor de bezoekers dubbel zoveel plezier zullen beleven.

 

 

Bron en foto: Furuvik