Walibi Belgium zoekt 600 medewerkers, liefst met kennis van het Nederlands

Steeds meer Vlaamse bezoekers vinden hun weg naar het meest sensationele park van België. Om hen nog beter te kunnen ontvangen gaat Walibi op zoek naar Nederlandskundige medewerkers (seizoensarbeiders en studenten). Kandidaten kunnen kiezen tussen meer dan 30 boeiende jobs.

Zich kandidaat stellen gebeurt via de website. Daarna worden sollicitanten uitgenodigd voor een halve dag workshops, waar aan de hand van een aantal ludieke ateliers de talenten van alle kandidaten worden achterhaald. Er wordt ook onderzocht of ze klaar zijn om de bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Enkel een CV overlopen bij een HR-medewerker en zo zien of de kandidaat geschikt is voor de job, gebeurt hier dus niet.

Uiteenlopende functies

Walibi zoekt medewerkers voor maar liefst dertig verschillende functies: van attractieverantwoordelijke tot badmeester in Aqualibi en natuurlijk ook medewerkers bij onder andere het onthaal, de parking en in de verkoop. Naast goed humeur en vriendelijkheid is kennis van het Nederlands (én het Frans) noodzakelijk. De tijdelijke jobs die de medewerkers uitoefenen kunnen ook de start van hun carrière betekenen. De uitgebreide ervaring die in Walibi wordt opgedaan, komt goed van pas tijdens de verdere loopbaan.

Praktisch

In totaal zoekt het pretpark 600 medewerkers (seizoensarbeiders en studenten) – waaronder vele Nederlandskundigen – voor het seizoen 2017 (van april tot november). Geïnteresseerden kunnen online solliciteren via de website www.walibi.be (rubriek jobs) vóór 5 februari 2017. Geselecteerden worden per e-mail uitgenodigd op een rekruteringssessie. De eerste sessie vindt plaats op zaterdag 11 februari 2017.

Het pretpark dat met PULSAR de prijs van beste nieuwe attractie ter wereld kreeg, heropent de deuren op zaterdag 1 april 2017.