VR ervaring voor Fun Spot America

Al heel wat pretparken maakten de switch van een gewone achtbaan naar een ware VR achtbaan. Ditmaal ook het Amerikaanse pretpark Fun Spot America, gesitueerd in Orlando. Bezoekers van de attractie Freedom Flyer roller coaster zullen voorzien worden van speciale VR brillen tijdens de rit.

 

Freedom Flyer Roller Coaster is een familiale suspended achtbaan, gebouwd door het Nederlandse Vekoma in 2013. De track heeft een lengte van 395 m en een hoogte van 19,6 m. De trein haalt een topsnelheid van 55 km/h.

Minstens 4 stoeltjes van de trein, waarin 20 personen kunnen plaatsnemen, zullen worden voorzien van een speciale VR bril, waarmee de bezoekers zich in een totaal andere wereld kunnen wanen. In deze virtuele wereld vliegen men doorheen een met planten overwoekerde stad. In eerste instantie ligt de stad er verlaten bij, maar schijn bedriegt, want al snel komen de bezoekers terecht in een ware veldslag tussen allerhande soorten robots.  Als blijkt dat de VR ervaring postief wordt ervaren bij de bezoekers, zullen naar verluid alle stoeltjes worden voorzien van al dit leuks.

Het gebruik van de VR brillen is inbegrepen in de toegangsprijs. De realisatie van dit alles werd ontwikkeld door VR Coaster, het bedrijf dat ook VR toepassingen ontwikkelde voor onder andere de Amerikaanse Six Flags parken.

 

Bron: newsplusnotes, Fun Spot America