Simworx en Jora Vision ontwikkelen samen interactieve attractie

Simworx en Jora Vision gingen een samenwerking aan voor het ontwikkelen van een dynamische interactieve attractie. Deze attractie is gebaseerd op de bekende timetunnel, die we kennen van Lost Temple in Movie Park Germany.

 

De attractie, ontwikkeld door Simworx en Jora Vision zal een piratenthema krijgen, de naam is The Curse of Blackstorm Bay. Simworx zorgt voor het technische aspect van deze attractie, het thema werd uitgewerkt door Jora Vision. Het beloofd een next generation ervaring te worden vol humor en actie in een wereld vol piraten. De gasten die deze attractie betreden zullen ondergedompeld worden in de piratenwereld vanaf ze de wachtrij betreden, waarin ook een voorshow verwerkt zit.

Bij het begin van de ervaring betreden de gasten een Engelse marine boot gelegen in de Caraïben in het jaar 1650, genaamd Blackstorm Bay. De marine is op zoek naar nieuwe rekruten. De gasten worden gevraagd om Captain Bootneck en zijn piraat Wiggles te helpen op een patrouille in een kleine vloot schepen. Maar alles loopt niet zoals verwacht, de crew wordt aangevallen door piraten en komen in een wilde zee terecht die transformeert in het Kraken.

Een gevecht vol actie volgt, waardoor het schip gaat tollen, in twee breekt, door de lucht vliegt en uiteindelijk zinkt. Een ander marine schip wordt bijna opgeslokt door het wezen. Kapitein Bootneck kan zijn schip net op tijd wegsturen, met de hulp van zijn nieuwe rekruten en veilig terugkeren naar het fort.

De attractie bevat een darkride scene met projecties en heel wat aankleding, allemaal onderdeel van de show. In plaats van een gebruikelijke jeep of truck, wordt als vervoersmiddel een galjoen voorzien. Een echt waterbassin, moet er voor zorgen dat de illusie gewekt wordt echt op zee te zitten. Om de ervaring compleet te maken zullen er ook projecties op het dak zijn.